Hvordan Designe Klær

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Designe Klær
Hvordan Designe Klær

Video: Hvordan Designe Klær

Video: Hvordan Designe Klær
Video: Hvordan kan du lage din egne klær 2024, Kan
Anonim

Som en hel vitenskap har design av klær dukket opp ganske nylig. Tidligere ble alt dette gjort med øynene. Nå prøver imidlertid moderne motedesignere å følge designreglene strengt. Tross alt er dette den eneste måten å sikre at det nylig syede produktet passer godt på figuren.

Hvordan designe klær
Hvordan designe klær

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du begynner å designe klesdeler, husk at målet ditt for øyeblikket er å utvikle visse tegninger, og deretter lage mønstre for å kutte materialet fra dem. Siden klær vanligvis blir sydd for masseforbrukeren, og ikke i en eneste kopi, er det nødvendig å behandle det nøyaktig til designfasen spesielt nøye. Derfor stilles det en rekke krav til design av klær.

Steg 2

Husk at klesdesignet skal være slik at det kan tilsvare modellen som er tatt som originalen, både i silhuett og i form, dekor og andre elementer. Ikke glem å ta hensyn til det faktum at de endelige produktene dine må matche designdimensjonene når du designer delene. For å gjøre dette vil en vanlig skreddersentimeter komme deg til hjelp for å nøye måle alle parametrene i figuren og tydelig vise den i den produserte strukturen. En like viktig faktor å ta hensyn til når du designer er å bruke komfort. Det viktigste er at klærne skal være proporsjonale, ikke klemt, ikke for løse (hvis dette ikke er i konflikt med den opprinnelige modellen) osv.

Trinn 3

Når du designer klær, kan du kombinere mange forskjellige teknikker. Dette kan være innretting av sømmer og radiale kutt, og rotasjonen av tegningen i en gitt vinkel, og mange andre. Alle gir perfekt passform for en bestemt type produkt. Det viktigste er å bruke dem på stedet. For eksempel er matchende sømmer nødvendig når du ikke vil legge igjen sømfradrag i stoffet. Men for en slik manipulasjon, må du veldig tydelig forestille deg og beregne hvordan delene av produktet blir festet til hverandre. Og det viktigste her er ikke å forveksles med en millimeter. Ellers kan hele produktet pucker og rynker.

Trinn 4

Selvfølgelig, nå blir designprosessen tilrettelagt av det faktum at hvert størrelsesområde har sine egne standarder for størrelser, stiler osv. Derfor gjenstår det bare å velge riktig alternativ og jobbe med det. Imidlertid er det tider når du trenger å være kreativ og bruke all din designkunnskap.

Trinn 5

Etter at du tydelig og skjematisk har beregnet og plassert alle detaljene på papir, kan du begynne å lage mønstre, overføre dem til stoff, klippe og sy direkte.

Anbefalt: