Hvordan Skrive Ord Med Symboler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive Ord Med Symboler
Hvordan Skrive Ord Med Symboler

Video: Hvordan Skrive Ord Med Symboler

Video: Hvordan Skrive Ord Med Symboler
Video: How to insert degree symbol in word 2024, April
Anonim

Moderne hieroglyfer er svært forvrengte bilder av gjenstandene de representerer. Men selv i land der de bare kjenner til hieroglyfer av hørselshemmede, brukes forskjellige piktogrammer mye. Noen av dem gjenspeiles til og med i standardene.

Hvordan skrive ord med symboler
Hvordan skrive ord med symboler

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på hvordan ikonene rundt deg ser ut. Se på veiskilt, lite folk i trafikklys, modussymboler på båndopptakere, videospillere, MP3- og DVD-spillere, ikoner på skrivebordet, batterilading og signalstyrke på mobiltelefoner, kretssymboler og mer. P. Du vil finne at piktogrammer brukes overalt i stedet for ord, bare at du ikke la det særlig vekt på det før.

Steg 2

Sett et mål for å finne ut hva som er felles mellom alle de forskjellige piktogrammer som du tilfeldigvis møter i hverdagen. Hva er deres viktigste egenskaper? Den første er kortfattet. Piktogrammet skal ikke inneholde små detaljer for å være like merkbart både nær og på avstand. Det bør også være enkelt nok til å bli skrevet ut på en skriver med lav oppløsning, tegnet for hånd, stensilert osv. Hvis det utvikles et piktografisk "språk" som kombinerer lignende begreper, bør symbolene som utgjør det være i harmoni i utseende med hverandre, fordi de ofte brukes sammen. Og en egenskap til piktogrammer er standardisering. Sammenlign symbolene ved siden av tastene på for eksempel flere DVD-spillere fra forskjellige produsenter - de ser ut til å være de samme.

Trinn 3

Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være flere standarder for hver type piktogram. Hvis du finner sovjetiske båndopptakere, må du huske at de har de samme modusene som moderne utstyr, indikert med helt andre symboler. Legg også merke til, si forskjellen mellom ikoner som har samme betydning i Linux, Mac OS, Windows, etc.

Trinn 4

Før du uavhengig oppfinner et nytt piktogram eller en serie piktogrammer for å betegne noe, bør du ta en nærmere titt hvis du ikke har lagt merke til lignende standardiserte symboler hvor som helst (inkludert på veiskiltene ovenfor, spillere osv.). Se relevante forskrifter, for eksempel myndighetsstandarder, om nødvendig. Når du har funnet ut at piktogrammet for å indikere det du trenger ennå ikke er oppfunnet, kan du finne på det selv og gi det egenskapene som er spesifisert i trinn 2 i denne artikkelen. Kom også med nye piktogrammer i tilfelle alle lignende symboler oppfant før du er proprietær.

Anbefalt: