Hvordan Utvikle En Profil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Utvikle En Profil
Hvordan Utvikle En Profil

Video: Hvordan Utvikle En Profil

Video: Hvordan Utvikle En Profil
Video: Открываю газотурбинные порталы в гараже 2024, Mars
Anonim

Barn lager ofte spørreskjemaer til vennene sine, der de spør om hobbyene eller favoritt tingene sine. Dette er en slags underholdning. I voksen alder er det behov for spørreskjemaer til andre formål. De brukes i papirarbeid, forskning, ansettelse. Det er mange forskjellige typer spørreskjemaer og måter å gjøre dem på.

Hvordan utvikle en profil
Hvordan utvikle en profil

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du lager et spørreskjema for å ansette en person, kan du prøve å velge slike spørsmål som virkelig vil hjelpe deg å ta det riktige valget til fordel for denne eller den nye medarbeideren. Formuler forslag så tydelig og forståelig som mulig slik at det ikke blir noen problemer når du fyller ut. Skriv om mulig et utvalg for å fylle ut spørreskjemaet, som kan styres av. Sørg for å gi nok plass til svaret etter spørsmålet, slik at du kan skrive det tydelig og leselig.

Steg 2

Når du gjennomfører en enkel undersøkelse, må du følge det samme mønsteret for å skrive spørsmål som angitt i første trinn. Det viktigste er å formulere setningen riktig og ikke bruke slike ord og uttrykk som kan forvirre en person. Still de enkle spørsmålene først, og la de vanskeligere være sist. Ikke gjør spørreskjemaet for stort, ellers forsvinner ønsket og interessen etter lang utfylling, og hovedmålet til respondenten vil ikke gi et eksakt svar, men heller fullføre alt så snart som mulig.

Trinn 3

Når du skriver spørsmål, bestemmer du nøyaktig hva du vil få som et resultat av spørreskjemaet. Riktig form og design er nøkkelen til et velskrevet spørreskjema. Hvis spørsmålene antyder spesifikke svar "ja" eller "nei" (eller en annen versjon av det eksakte svaret, for eksempel alder), trenger du ikke å gi mye plass til dem. Du kan be personen som fyller ut spørreskjemaet om å understreke eller krysse av i ruten.

Trinn 4

Diversifiser spørsmålene dine slik at du ikke kjeder deg med å svare på dem. Legg til spørsmål som har svarvalg (eller muligheten til å skrive dine egne). Still spørsmål der du må indikere graden av betydning, men forklar nøyaktig hva de spesifikke tallene vil bety. Skriv for eksempel inn en skala fra 1 til 5, der 1 er "dårlig", 5 er "utmerket". Lag et slikt spørreskjema slik at du kan få de mest nøyaktige svarene på spørsmålene du har samlet.

Anbefalt: