Hvordan Lære å Gjøre Parkour

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Gjøre Parkour
Hvordan Lære å Gjøre Parkour

Video: Hvordan Lære å Gjøre Parkour

Video: Hvordan Lære å Gjøre Parkour
Video: Stabilitets video - lær deg stabilitet for skip på en grunnleggende måte 2024, Kan
Anonim

Parkour er utrolig populær blant den yngre generasjonen. Til tross for den tilsynelatende enkle bevegelsen, bør du ikke være useriøs om parkour. Essensen er å overvinne hindringer av annen art: rekkverk, parapeter, vegger. Det er vanskelig å lære de grunnleggende triksene, men alt er mulig hvis du følger noen regler. Parkour kombinerer ferdigheter fra forskjellige idrettsområder: friidrett, fjellklatring, kunstnerisk gymnastikk, akrobatikk. Hovedmålet med parkour er å utvikle motoriske og koordinerende ferdigheter som vil bidra til å sikre rask, effektiv og viktigst, effektiv og sikker bevegelse under forhold med fysiske hindringer.

Hvordan lære å gjøre parkour
Hvordan lære å gjøre parkour

Bruksanvisning

Trinn 1

Den grunnleggende regelen for parkour er aldri å prøve å gjøre det du ser for første gang med en gang. Hvert element må være nøye utformet.

Steg 2

Den andre regelen - start aldri en treningsøkt uten en foreløpig oppvarming, kjør i det minste. Under trening, ikke stopp et øyeblikk, hold musklene varme.

Trinn 3

Den tredje regelen er at nybegynnere skal trene i treningsstudioet eller på løs sand for å beskytte kroppen så mye som mulig. Det anbefales at flere personer er til stede for forsikring.

Den fjerde regelen - mestre de enkleste triksene, utarbeid dem til automatisering, og bare deretter gå videre til mer komplekse elementer.

Trinn 4

For eksempel et enkelt rullelement eller salto. Den skal bare trenes på myke overflater eller på gresset for å unngå ryggskader. Len deg aldri på midten av ryggen, start rullen fra skulderen, og flytt deg til motsatt lår.

Trinn 5

De fleste parkour-triks hopper, så det er viktig å lære å lande riktig. Eksperter anbefaler ikke å hoppe fra en høyde på mer enn en og en halv meter først. For eksempel, når du trener wallrun-elementet, må du huske at trinnet med å løpe opp selve veggen skal være raskt (fra 1 til 5 sekunder). Dette betyr at du bare kan hoppe fra høyden løpet ble gjort til.

Trinn 6

Gå gradvis videre til vanskeligere elementer, for eksempel apehvelv - hopp over et hinder ved hjelp av hendene. Det er det mest grunnleggende elementet av alle hoppparkourelementer.

Trinn 7

Så, etter å ha løpt opp til hindringen, legg hendene på den skulderbredde fra hverandre og hopp, trykk bena mot brystet. I det øyeblikket du befinner deg over hinderet, bøy deg fremover og bær bena mellom hendene. Fjern deretter hendene ved å skyve dem av hindringen. For å øve på dette elementet, velg lave hindringer. Gjentatte treningsøkter vil hjelpe deg med å trygt mestre det grunnleggende om parkour og gradvis gå videre til mer komplekse elementer.

Anbefalt: