Hvordan Lage Mat Med Buesveising

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Mat Med Buesveising
Hvordan Lage Mat Med Buesveising

Video: Hvordan Lage Mat Med Buesveising

Video: Hvordan Lage Mat Med Buesveising
Video: 3 SUNNE DESSERTER DU MÅ PRØVE | Oppskrifter u0026 fremgangsmåte! 2024, Kan
Anonim

Sveising er prosessen med å forbinde metaller ved å etablere interatomære bindinger mellom delene som skal sveises under oppvarming eller plastisk deformasjon. Ulike energikilder brukes til sveising: laserstråling, gassflamme, friksjon, ultralyd. En av de populære sveisemetodene er buesveising.

Hvordan lage mat med buesveising
Hvordan lage mat med buesveising

Det er nødvendig

Sveisemaskin, elektroder i ulike seksjoner, flishammer, stålbørste

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg en bestemt lysbuesveiseteknikk. Ved buesveising brukes forskjellige teknikker og skjemaer for sammenføyning av delene som skal sveises: sveising fra midten til kantene, sveising i omvendt trinn, sveising i blokker, kaskade, "glid".

Steg 2

For vanlig "glid" -sveising ved kanten av kantene, legg den første sømmen, mens lengden ikke skal være mer enn 300 mm. Dekk deretter det første laget med det andre, og gjør lengden 200 mm lengre. Påfør det tredje laget på samme måte, som også skal overlappe det andre med 200 mm. Fortsett å fylle til antall lag i området til den første skjøten er tilstrekkelig.

Trinn 3

Hvis du la den første sømmen i midtdelen, og ikke i begynnelsen av flyet som skal sveises, så danner du lysbildet sekvensielt i begge retninger. Fordelen med den beskrevne metoden er at sveisesonen konstant er i oppvarmet tilstand, noe som forbedrer kvaliteten på sømmen og forhindrer at det oppstår sprekker, fordi interne belastninger i dette tilfellet vil være minimale.

Trinn 4

Utfør "kaskademetoden" for sveising av deler, som er en modifikasjon av "lysbildet", i en annen rekkefølge. Koble detaljene sammen "på stifter". Plasser det første sveiselaget, tilbake 300 mm fra det, og legg deretter til det andre laget, som skal dekke det første laget. Hold denne "cascading" sekvensen, og fyll ut hele sømmen.

Trinn 5

Når du lager filettsveiser, kan du bruke en av to sveisemetoder. Hjørnesveising gir et betydelig gap mellom deler, noe som forenkler montering, men kompliserer sveiseprosessen. I tillegg reduserer behovet for å sveise sømmer med lite tverrsnitt i en passasje produktiviteten til sveiseprosessen. Den såkalte båtsveisingen er mer produktiv, men krever nøye montering.

Trinn 6

De beskrevne teknikkene er gode for sveising ved de nedre sømposisjonene. Men når du sveiser horisontale sømmer på en vertikal overflate eller med overliggende sømmer, er det en risiko for at smeltet metall strømmer ut. For å utføre slikt sveisearbeid er det nødvendig å redusere sveisestrømmen og bruke mindre elektroder. Denne løsningen gjør det mulig å bruke overflatespenningskrefter for å holde metallet i sveisesonen. I dette tilfellet øker antall passeringer under sømgjennomføring.

Trinn 7

I tillegg til overflatespenningskrefter, bruk pulsert bueoppretting: ikke hold lysbuen konstant, men med visse intervaller (pulser). For dette må lysbuen avbrytes kontinuerlig, slik at det smeltede metallet kan krystallisere. Bruken av denne metoden for buesveising krever høye kvalifikasjoner for sveiseren og erfaring.

Trinn 8

Fjern sveisen med en flishammer. Vent til arbeidsstykket er avkjølt, trykk det godt mot bordet og fjern slaggen med et hammerslag. Smi deretter sømmen, noe som vil avlaste indre stress. Til slutt, rengjør det sveisede leddet med en stiv stålbørste, og fjern den siste gjenværende slaggen.

Anbefalt: