Hvordan Dyrke Pistasjenøtter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dyrke Pistasjenøtter
Hvordan Dyrke Pistasjenøtter

Video: Hvordan Dyrke Pistasjenøtter

Video: Hvordan Dyrke Pistasjenøtter
Video: Hvordan lage rødkål? | Julemat med Bent Stiansen | REMA 1000 2024, April
Anonim

Pistasjenøtter er sakte voksende, tørketolerante trær som trives i klima som ikke passer for de fleste andre avlinger. Pistasjdropper, både friske og stekte og saltede, er en populær matbit over hele verden, så du bør prøve å dyrke dem i hagen din.

Hvordan dyrke pistasjenøtter
Hvordan dyrke pistasjenøtter

Det er nødvendig

  • - 2 frøplanter av pistasjetrær;
  • - spade;
  • - sekatører;
  • - vannkanne.

Bruksanvisning

Trinn 1

Sjekk om klimatiske forhold i ditt område er egnet for utvikling av pistasjetrær. For god vekst trenger planten en varm og ganske tørr sommer og en kort vinter uten alvorlig frost.

Steg 2

Planten krever sandjord, i tillegg tolererer ikke pistasjetrær høy luftfuktighet. Pistasjenøtter dyrkes nå med suksess i de tørre områdene i Sentral-Asia, Midtøsten og Middelhavet.

Trinn 3

Gjør en jordprøve. Pistasjetrær trives på steinete, tørre, litt salte og alkaliske jordarter med en pH på 7,0 til 7,9.

Trinn 4

Kjøp frøplanter. Du trenger minst to planter: en hann og en kvinne. Generelt er ett mannlig tre nok til åtte kvinnelige trær, men i en privat hage vil to være nok.

Trinn 5

Pistasjetreet kan også dyrkes av frø. Hvis du klarer å få en rå nøtt (drupe), kan du suge den i et preparat som stimulerer vekst, for eksempel "Kornevin", plante den i et sandstrand, vann og dekk med lutrasil. Det er ganske vanskelig å dyrke en plante på denne måten, siden plantene er veldig delikate og skjøre, men hvis du legger ned mye arbeid og tålmodighet, kan du få mye plantemateriale.

Trinn 6

Forbered et plantehull for trærne dine. Grav et hull omtrent en meter etter en meter. Trær blir store - opptil 10 m i høyden, så avstanden mellom plantehullene bør være minst tre meter.

Trinn 7

Fjern frøplanten forsiktig fra beholderen og inspiser røttene. Skjær av de skadede områdene, dryss kuttene med treaske.

Trinn 8

Plasser pistasjplanten i hullet og dekk til med jord, og tamp den med jevne mellomrom. Vanne plantene.

Trinn 9

I løpet av det første året trenger ikke pistasjenøtter befruktes og mates. Vanning en gang annenhver uke om våren og sommeren vil være nok for dem, og i september bør vanningen stoppes helt for å hjelpe trærne til å forberede seg på vinteren.

Trinn 10

I det andre året etter plantingen, bruk universal potash, fosfor og nitrogen gjødsel, fjern ugress og vann med jevne mellomrom. Om 4-6 år vil trærne dine bære sin første frukt.

Anbefalt: