Hvordan Reparere Hodetelefoner Med Egne Hender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Reparere Hodetelefoner Med Egne Hender
Hvordan Reparere Hodetelefoner Med Egne Hender

Video: Hvordan Reparere Hodetelefoner Med Egne Hender

Video: Hvordan Reparere Hodetelefoner Med Egne Hender
Video: Оригинальная плата EZCAD 2.14.10 LMCV4-FIBER-M Волоконный лазерный маркер своими руками.Часть первая 2024, April
Anonim

Er det mulig å takle en slik plage som å ødelegge hodetelefoner alene? Brutt ledning, flosset kjerne, ødelagt plugg - alt dette kan rettes med egne hender hjemme. Du trenger et loddejern, forbruksvarer og litt tid.

Det er ofte ledningsbrudd i hodetelefonvesken
Det er ofte ledningsbrudd i hodetelefonvesken

Typer av sammenbrudd

Hodetelefoner kommer i en rekke design. Imidlertid er de vanligste sammenbruddene for alle typer hodetelefoner like. Ofte oppstår skade på en av kjernene inne i ledningen. Dette skjer vanligvis på grunn av gnaging eller konstant bøyning av ledningen på ett sted. Dette skyldes intensiv utnyttelse.

Ledningen kan også knekke ved pluggen. Dette skjer når det er kraftig bøyespenning på kabelen i bunnen av pluggen. Ledningen der kan brekke hvis den trekkes kraftig.

Ledningene knekker ikke bare ved pluggen, men også i hodetelefonvesken. Dette kan skje på grunn av en sterk rykk hvis ledningen blir fanget på noe.

Hvordan reparere hodetelefonene dine selv

For å reparere en skadet ledning, trenger du et loddejern, loddetinn, fluss og krympeslange med en passende diameter. Alle disse tingene kan kjøpes til en veldig lav pris i en butikk for radioamatører.

Først og fremst må du finne skaden. Dette kan gjøres bokstavelig ved berøring. Koble til hodetelefonene, slå på musikken og begynn å bøye ledningen forsiktig fra den ene enden til den andre.

Plasseringen av skaden vil manifestere seg som knitrende, støy eller manglende lyd. Når du har bestemt plasseringen, klipper du ut det skadede ledningsstykket. Det er ikke verdt å spare, avskåret med en margin på en eller to centimeter i hver retning.

Strip den ytre isolasjonen slik at strengene stikker noen centimeter fra ledningen. Fjern deretter det isolerende laget fra kjernene, og utsett metallet.

Vanligvis er kobberledere dekket med en spesiell lakk, som må fjernes for enkelhets skyld og for å forbedre kvaliteten på loddingen. For dette brukes en fluks. Den påføres ledningen, hvorpå lakken rengjøres med en loddestuss.

Påfør varmekrympeslanger på ledningene før du lodder endene på ledningene. Etter at du har loddet ledningene, skyv varmekrympingen på ledningstilkoblingene. Varm den forsiktig opp med et loddejern for å få det til å krympe. Dette må gjøres for høykvalitetsisolering av ledningene. I dette tilfellet er bruk av elektrisk tape ineffektiv og upraktisk. Den ytre isolasjonen kan erstattes med enten krympeslange eller vanlig elektrisk tape.

Hvis ledningen knekker helt i støpselet, må du kutte den. Den avskårne pluggen må åpnes ved å fjerne plasten fra den med kniv og nipper. Når pluggen er rengjort, må du lodde ledninger til pinnene i samsvar med fargekodingen.

Hvis du klarte å åpne plugghylsen forsiktig, kan du prøve å montere den i omvendt rekkefølge. Epoxylim kan komme deg til hjelp.

Hvis saken blir ødelagt permanent, kan du bruke elektrisk tape eller varmekrymping. Et annet alternativ er å kjøpe en billig sammenleggbar plugg og lodde ledningene til den.

Når ledningen på høyttaleren går i stykker, er det nødvendig å demontere hodetelefonhuset. Huset kan festes med skruer eller låser. Det er nødvendig å åpne saken med låsene forsiktig for ikke å skade festene.

Etter å ha demontert saken, må du finne stedet for klippen. Ledningen skal fjernes og loddes til kontaktputen. Reparasjonen fullføres ved å montere saken i omvendt rekkefølge.

Dermed er selvreparasjon av hodetelefoner i kraft av alle som ikke er redd for å plukke opp et loddejern.

Anbefalt: