Hvordan Skrive En Bok Med Råd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Bok Med Råd
Hvordan Skrive En Bok Med Råd

Video: Hvordan Skrive En Bok Med Råd

Video: Hvordan Skrive En Bok Med Råd
Video: Hvordan starte å skrive en fortelling? 2024, Kan
Anonim

Hvert år vises et stort antall publikasjoner i hyllene til bokhandlerne som inneholder anbefalinger fra forskjellige områder av livet vårt. Dette er en flott mulighet for en ambisiøs forfatter å prøve seg på det litterære feltet og bli kjent med forlagsvirksomheten fra innsiden. Og hvis du også har noe å dele med andre, vil rådene være et godt springbrett til begynnelsen av din fremtidige profesjonelle kreative aktivitet.

Hvordan skrive en bok med råd
Hvordan skrive en bok med råd

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du planlegger å skrive en råd, kan du tenke deg klart hva det vil handle om, hvilke råd du kan gi leserne, hvor meningsfylte og interessante de er. I tillegg må du tenke på nyheten til boken din, dens originalitet og personlighet, fordi bokmarkedet allerede er fullt av mange lignende publikasjoner.

Steg 2

Boken skal beskrive din egen erfaring, din egen erfaring og hvordan du utfører oppgaver. Det er usannsynlig at leseren vil være interessert i å lese en annen bok om sunt kosthold eller kosthold, hvis det ikke er din personlige erfaring og konklusjoner om forskjellige typer ernæring, hvor mye du klarte å gå ned i vekt og hva det kostet deg. Eller kanskje du har mestret en ny type håndarbeid eller har oppnådd stor suksess i modellbransjen. Husk: boken din er mer fokusert på folk som er nybegynnere i en slags virksomhet, og rådene til en mer erfaren person er alltid relevante og etterspurte.

Trinn 3

Lag en klar arbeidsplan for boka med nøyaktige datoer og frister. For det første organiserer du deg selv og vil være i stand til å fullføre arbeidet innen en bestemt frist, og for det andre vil det hjelpe forleggere som vil påta seg utgivelsen av boken din, planlegge arbeidet med arbeidet, sette boken din i kø blant andre publikasjoner, forhandle med leverandører og bokhandlere om implementering.

Trinn 4

Tenk på visuelt materiale som skal inkluderes i en rådbok. Prøv å ikke kopiere bildene du vil ha fra Internett, bruk dine egne bilder, diagrammer og tabeller. Hvis du skriver om matlaging, ta bilder av prosessen med å tilberede visse retter. Når du lager en bok som hjelper spirende fotografer, kan du bruke bildene dine til å vise hva slags bilder du fikk i begynnelsen og hvor mye du har vokst profesjonelt, de mest vellykkede og katastrofale bildene. Ta skjermbilder av arbeidet med bilderedigeringsprogrammer, så vil rådene dine være nyttige og etterspurte. I en bok om håndlagde, plasser trinnvise bilder av ytelsen til dette eller det aktuelle produktet. Du kan også legge til bilder for å vise hva som skjer hvis du ikke følger tipsene.

Trinn 5

Hvis du ikke har riktig litterært språk for å skrive en bok, kan du kontakte en forfatter eller filolog som kan kle dine tanker i en lesbar form. Korrekturleseren vil korrigere tegnsettingen av teksten, og en erfaren designer vil foreslå hvordan du best kan plassere dette eller det andre materialet på sidene i boken din.

Anbefalt: