Hvordan Du Skriver Din Egen Bok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skriver Din Egen Bok
Hvordan Du Skriver Din Egen Bok

Video: Hvordan Du Skriver Din Egen Bok

Video: Hvordan Du Skriver Din Egen Bok
Video: Skriv og les - hvordan lager du din egen bok? (til eleven) 2024, Kan
Anonim

Skriften av boken er basert på ren kreativitet, som ikke kan drives inn i rammen av strenge regler. For å gå helt fra en rå idé til et ferdig manuskript, er det imidlertid nødvendig å gjøre skriving til en arbeidsflyt og bruke hardt daglig arbeid på inspirasjon og talent.

Hvordan du skriver din egen bok
Hvordan du skriver din egen bok

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg et tema og en sjanger. Det første trinnet er å bestemme hva du akkurat vil skrive om. Enhver bok er basert på en ide, plot eller uvanlig livssituasjon. Formuler den i noen få setninger og gjenfortell den til dine venner og bekjente som om den handlet om en annen bok du er i ferd med å lese. Dette trikset gjør at du kan forstå hvor interessant ideen din er for andre, og om boka kan lykkes i fremtiden. Velg deretter sjangeren som best fanger temaet ditt.

Steg 2

Bestem deg for din potensielle lesertall. Tenk deg en person som kommer for å kjøpe boken din. Hva er han? Tenk på hvor gammel han kan være, hva jobben hans er, hva slags utdannelse han har fått. I fremtiden, prøv å ikke glemme den virtuelle leseren din. For at en bok skal finne en live anmeldelse, må du snakke med publikum på samme språk, som i stor grad vil avgjøre tekstens tema og stil.

Trinn 3

Samle all informasjonen du trenger. En forfatter må være kompetent i området han skriver om. Ikke begrens deg til å lete etter informasjon i biblioteker og på Internett. Prøv å venne deg til situasjonen selv, snakk med spesialister på dette feltet hvis mulig. Hopp med en fallskjerm og gå ned i gruvene etter dine fiktive helter, og hvis du ikke er klar for en slik bragd, så prøv så ofte som mulig å være sammen med gruvearbeidere eller på en kafé der fans av ekstremsport samles.

Trinn 4

Tenk over strukturen i det fremtidige arbeidet. Du må nøye utarbeide historien for å koble sammen alle emnene mentalt og lede dem til visse konklusjoner. Del opp romanen i kapitler og begynn å skrive teksten fra noen av dem. Ikke rush for å gi den navnet. I ferd med å skrive en roman vil du helt sikkert komme med noen verdifulle ideer.

Trinn 5

Etablere en streng arbeidsplan. Når dette skrives, vil du bestemme hvor mye tid du skal bruke på det. Hvis du setter deg ned ved skrivebordet med glede først, betyr det ikke at entusiasmen din varer til de siste kapitlene. Derfor bør skriving helt fra begynnelsen behandles som et arbeid som må gjøres uavhengig av ønske. Angi antall sider eller timer per uke, og prøv å holde deg til timeplanen.

Trinn 6

Opprettholde arbeidsregistreringer. Jo lenger du går videre med å skrive boken, jo flere helter, detaljer om hverdagen og plottets vendinger vises i den. For ikke å bli forvirret i dine egne tanker, skriv ned alle interessante ideer, hold en dossier for hvert tegn, tegne grafer, diagrammer og tabeller. Da blir det ingen støtende feil i den fremtidige romanen.

Anbefalt: