Hvordan Lage Bananskallgjødsel

Hvordan Lage Bananskallgjødsel
Hvordan Lage Bananskallgjødsel

Video: Hvordan Lage Bananskallgjødsel

Video: Hvordan Lage Bananskallgjødsel
Video: Lag din egen naturlige gjødsel 2024, Kan
Anonim

Innendørs blomster og planter krever mer vedlikehold enn de som er plantet utendørs, fordi de ikke mottar fuktighet og næringsstoffer utenfra. Selvfølgelig er den enkleste måten å gå til en spesialforretning og kjøpe gjødsel og gjødsel, men dette krever litt material- og tidskostnader. Du kan lage en utmerket gjødsel hjemme, dette vil kreve bananer, vann og veldig lite tid.

Hvordan lage bananskallgjødsel
Hvordan lage bananskallgjødsel

Gjødsel fra bananskall kan gjenopplive selv døende planter, mens resten vil styrke rotsystemet, fremme aktiv vekst og rikelig blomstring.

Det er kjent at bananer inneholder en enorm mengde næringsstoffer, samt mineraler og vitaminer. For å tilberede ekspresgjødsel må du ta en veldig moden banan, kutte den i biter, hogge den med en gaffel eller blender. Hell 1/2 kopp vann over den resulterende puréen og rør til den er glatt. Den resulterende massen må vannes til husholdningsplanter som trenger akutt gjenoppliving.

Men å bruke bananmasse er ganske dyrt, spesielt hvis det er mange innendørs planter. I slike tilfeller kan du lage en gjødsel med bananskall som er billigere, men ikke mindre nyttig og effektiv.

Før du spiser, må bananene vaskes med varmt vann for å fjerne alle skadelige stoffer fra overflaten av skallet som brukes til å bearbeide frukt for transport og modning. Hvorfor blir en bananskall hakket, lagt i en glass- eller keramikkbeholder og fylt med vann. Etter en dag er en billig, men effektiv gjødsel klar. For vanning av innendørs planter blandes 1 del bananinfusjon med fem deler vann. Når infusjonen i krukken er over, kan du fylle bananskallet med vann igjen, effektiviteten av fôring vil ikke reduseres fra dette.

Anbefalt: