Hvordan Lage Et Gjør-det-selv-seddelalbum

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Gjør-det-selv-seddelalbum
Hvordan Lage Et Gjør-det-selv-seddelalbum

Video: Hvordan Lage Et Gjør-det-selv-seddelalbum

Video: Hvordan Lage Et Gjør-det-selv-seddelalbum
Video: Hvordan lage en sengehest 2024, Kan
Anonim

Bonistikk er en ganske utviklet type innsamling i verden. Men, som alle samlere, trenger sedelsamlere spesialtilbehør til hobbyen sin. Først og fremst er dette album for lagring av sedler. Selvfølgelig kan du kjøpe dem i butikken, men det er mye mer interessant å lage et slikt album med egne hender.

Hvordan lage et gjør-det-selv-seddelalbum
Hvordan lage et gjør-det-selv-seddelalbum

Fra filmappen

Den enkleste måten å lage et album for lagring av regninger er å bruke en filmappe. Disse mappene selges i hvilken som helst kontorrekvisita-butikk. Plastmappen inneholder allerede gjennomsiktige filer innebygd eller limt inn i den.

For å gjøre en slik mappe om til et album for lagring av regninger, trenger du et loddejern. Del hver fil i to eller fire deler. Tegn tynne linjer med loddejern, dvs. lodd filen på de merkede stedene.

Når du deler filen i to deler, er seddelagringsrommene allerede klare. Hvis du deler filen i to deler i bredden eller i 4 deler, må du kutte hull for å sette inn regninger i rommene. I det første tilfellet er det bedre å lage snittet fra siden, og i det andre fra bunnen.

Du kan la mappen ligge som den er, eller du kan dekorere den på en tilgjengelig og praktisk måte for deg - lim den over med farget papir, kappe den med stoff, eller til og med bare kjøpe et deksel til den. Et slikt album vil tillate deg å beundre sedlene fra begge sider uten å ta dem ut. I stedet for en mappe med allerede innebygde filer, kan du bruke en bindemappe og gjennomsiktige filer.

Fra filer og papp

For å lage et album fra papp og filer, trenger du gjennomsiktige filmapper, ark av samme format og et loddejern eller symaskin. Merk av papp. Fest filen på papp. Siden filen er gjennomsiktig, vil markeringen være perfekt synlig. Kjør et loddejern eller sting på de markerte linjene, på denne måten vil du lodde / sy filen til pappa.

Du kan legge et ark merket på begge sider inn i filen og kjøre det med loddejern / blits fra begge sider. Gjør kutt der det er nødvendig for å sette inn sedler. Saml deretter de ferdige arkene til albumet ditt for notater i en mappe eller søm. Du kan også dekorere albumomslaget på hvilken måte du vil. Ulempen med et slikt notealbum er at notatet bare vil være synlig fra den ene siden.

Laget av papp

For å lage et album for sedler av papp, trenger du papp, saks eller en verktøykniv. Merk pappstykket slik at det passer til sedlene. Lag et diagonalt kutt i hvert hjørne. Hjørnene på regningen må settes inn i disse kuttene.

Riktig tilberedte pappark må samles i en mappe eller syes. Hvis du lager et rektangulært hull mellom kuttene for hjørnene, vil en del av regningen være synlig på den andre siden av papparket. Ulempen med et slikt album er at hjørnene på sedlene blir litt bøyde.

Anbefalt: