Hvordan Ta Vare På En Gullfisk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Vare På En Gullfisk
Hvordan Ta Vare På En Gullfisk

Video: Hvordan Ta Vare På En Gullfisk

Video: Hvordan Ta Vare På En Gullfisk
Video: Parring av gullfisk 2024, April
Anonim

Gullfisk er en art av ferskvannskarkarpe. De er veldig populære blant elskere av akvariefisk. Imidlertid er det ikke alle som har en gullfisk som tar vare på den ordentlig, selv om dette ikke er vanskelig i det hele tatt.

Hvordan ta vare på en gullfisk
Hvordan ta vare på en gullfisk

Akvarium

Det er et bredt utvalg av raser som tilhører arten av gullfisk, for eksempel "Ryukin", "Lionhead", "Vualekhvost", etc. Noen av disse fiskene blir 25-30 cm lange, så hvis du bestemmer deg for å ha slik fisk, vær forberedt på at du trenger et ganske stort akvarium med en kapasitet på 100 til 200 liter. Denne størrelsen på akvariet er nødvendig for at fisken skal leve så lenge som mulig. Små akvarier bygger raskt opp ammoniakk, som kan drepe fisk.

Når du velger et substrat for et akvarium, husk at gullfisk ofte graver inn i det på jakt etter mat, dette kan føre til at steinstykker kommer inn i munnen på dem. Hvis du holder på denne fisken, anbefales det å dekke akvariet med store steiner eller veldig fin sand. Verken den ene eller den andre vil skade fisken. Uansett hvor du tar jorda, må du skylle den grundig før du sender den til akvariet. Dette gjelder også spesialgrunning, som kan kjøpes i spesialforretninger.

Sørg for å plassere ekte vannplanter i tanken din. De vil bidra til å bekjempe ammoniakk og andre skadelige stoffer som akkumuleres i den over tid. Sørg også for at det er tilstrekkelig lys fra lampene. Gullfisk krever i gjennomsnitt omtrent 12 timer lys per dag.

For å beholde gullfisk må akvariet være utstyrt med et vannfilter. Det vil bidra til å holde vannet så rent som mulig og forhindre fiskesykdommer fra skadelige urenheter, for eksempel fra råtne matpartikler.

Habitatomsorg

Kontroller vannet regelmessig for tilstedeværelse av ammoniakk, nivået skal alltid være på null. I tillegg påfører innholdet av gullfisk visse begrensninger på ph-nivået i vannet, sørg for at denne verdien ligger i området fra 6 til 8.

Prøv å rengjøre akvariet regelmessig for skadelige partikler som ikke fjernes av filteret. Gjør dette minst en gang i uken. Hvis du ikke tømmer vannet for å erstatte det, kan du prøve å ikke fjerne fisken fra akvariet. Bruk en vakuumpumpe til å rengjøre den. Hvis du bytter vann, overfører du fisken med en beholder, ikke bruk nett til dette.

Forbered alltid vannet til akvariet ordentlig, bruk spesielle balsam til akvariet for dette, de hjelper med å bringe vannet til ønsket tilstand. Bruk aldri rent drikkevann, det mangler mange næringsstoffer disse fiskene trenger.

Fôring og sykdom

Prøv å mate gullfisken din samtidig to ganger om dagen. Vær også oppmerksom på at overspising kan drepe disse fiskene, så gi dem små mengder. Sørg for å rengjøre akvariet for matrester umiddelbart etter fôring.

Pass nøye på tilstanden til vannet der fisken lever. Skadelige stoffer som akkumuleres i den kan forårsake mange sykdommer. Ofte er fisk infisert med forskjellige parasitter som dukker opp på overflaten av kroppen i form av hvite og røde flekker. Hvis du finner dette, må du straks isolere fisken i en separat beholder og ha den der til den blir helt frisk.

Anbefalt: