Hvordan Lage Skulptur Av Skulpturell Plasticine

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Skulptur Av Skulpturell Plasticine
Hvordan Lage Skulptur Av Skulpturell Plasticine

Video: Hvordan Lage Skulptur Av Skulpturell Plasticine

Video: Hvordan Lage Skulptur Av Skulpturell Plasticine
Video: Hvordan støper man en skulpur i bronse? 2024, April
Anonim

Skulpturell plasticine er mye brukt av fagfolk, så vel som studenter på skulpturfakulteter, til å utføre pedagogisk arbeid. Den selges i praktisk emballasje og er ganske rimelig for hobbyister. Men for å jobbe med det, må du vite noen av egenskapene til dette materialet.

Hvordan lage av skulpturell plastilin
Hvordan lage av skulpturell plastilin

Det er nødvendig

  • - skulpturell plasticine;
  • - varmt vann eller varmeenhet;
  • - maskinolje eller vaselin;
  • - aluminium eller jerntråd.

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjøp i en spesialforretning en pakke med skulpturell leire, for eksempel produsert av Lenstroykeramika eller Gamma. Vanligvis inneholder en pakke omtrent ett kilo ganske solid materiale. I de fleste tilfeller elter plasticine godt med hendene, men i noen, for eksempel når du kommer over en hardere type materiale, kreves kunstig oppvarming.

Steg 2

Bryt av den nødvendige mengden plasticine og varm den opp under varmt vann eller legg den på en varmeapparat. Du kan også lage spon med en kniv og varme dem opp litt i vann, og deretter elte dem med hendene. Et oppvarmet stykke kan kombineres med en kald masse. I de fleste tilfeller kombineres de godt.

Trinn 3

Ikke varm opp hele pakken med mindre du har tenkt å bruke den med en gang. Hvis du holder massen oppvarmet i lang tid, mister den plastegenskapene, siden komponentene som gir den mykhet fordamper. Plasticine blir tøft, hardt og begynner å bryte.

Trinn 4

Vær oppmerksom på at massen rynker godt med hendene etter den første oppvarmingen og beholder sine plastegenskaper. Den holder seg ikke til hender og verktøy, fester seg godt til uoppvarmet plasticine, og beholder også formen godt ved romtemperatur.

Trinn 5

Gjenopprett plastegenskapene til overopphetet plasticine: Varm massen til flytende tilstand og tilsett maskinolje eller teknisk vaselin (tilsett talkum eller potetmel til massen for å stivne).

Trinn 6

Kjøp aluminium eller jerntråd for større komposisjoner. De er nødvendige for rammen; uten den vil skulpturen ikke beholde formen, den kan sette seg eller flyte. Ikke bruk kobbertråd, da den ødelegges av komponentene i leiren.

Trinn 7

Brukes til miniatyrverk der smykkeskarphet og subtilitet ved utarbeidelse er påkrevd, for eksempel plastin av hardere type, produsert av Gamma. Skjær av den nødvendige mengden fra briketten og varm den opp igjen i varmt vann eller på en varmeapparat. Ikke varm lageret igjen. Vær oppmerksom på at massen trenger mer kjøling enn oppvarming når du skulpturerer en miniatyr.

Anbefalt: