Hvordan Få En Selvbiografi

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få En Selvbiografi
Hvordan Få En Selvbiografi

Video: Hvordan Få En Selvbiografi

Video: Hvordan Få En Selvbiografi
Video: Hvordan få iskaldt drikke på en enkel måte 2024, Kan
Anonim

En person befinner seg regelmessig i situasjoner der han kort og tydelig må fortelle om seg selv. En selvbiografi kreves ofte når du søker jobb, sertifisering, for utstedelse av reisedokumenter. Kanskje noen vil at hans barn og barnebarn skal kjenne livet sitt og tiden godt. For dem vil selvbiografien bli en uvurderlig familiearv og historisk kilde. Selvfølgelig vil en uoffisiell historie om livet ditt, både i innhold og design, avvike fra det du sender til HR-avdelingen eller sertifiseringskommisjonen.

Hvordan få en selvbiografi
Hvordan få en selvbiografi

Det er nødvendig

  • - A4-papir;
  • -Skriver;
  • -ball penn;
  • -dokumenter du nevner i selvbiografien din;
  • -mappe;
  • -album;
  • -Personlige bilder.

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn ut med organisasjonen hvor du skal sende inn selvbiografien din, om det er obligatorisk å skrive den for hånd eller om du kan skrive den på en datamaskin. Fargen på påfylling av kulepenn er vanligvis irrelevant. Noen institusjoner kan tilby deg et spesielt skjema. Hvis den ikke ble gitt, skriv på et ark vanlig A4-papir. Der dokumenter som er trykt på en skriver godtas, kan de også spesifisere designkravene: stil og størrelse på skrift, mellomrom og tilstedeværelse av marginer av en bestemt størrelse. Oftere enn andre bruker slike dokumenter Times New Roman, 14 punkts størrelse, ett og et halvt intervaller.

Steg 2

Skriv selvbiografien din på et utkast. Snakk om deg selv i en fortellende, første person, entall. En håndskriver trenger et utkast for å ordne alle begivenheter i kronologisk rekkefølge og for ikke å glemme noe viktig. Skriv inn etternavn, fornavn og patronymic, fødested og fødselsdato. Angi sted og tid for studier og arbeid, stillinger. Ikke glem kampanjer og belønninger. Fortell oss om din sivilstand og nærmeste familiemedlemmer, med navn, patronymics, etternavn, arbeidssted, stilling og adresse.

Trinn 3

Kontroller dataene du skrev med de som er angitt i dokumentene. Navnene på yrkene i vitnemålet og arbeidsboken kan variere. Dette er spesielt viktig å huske for de som gikk ut fra en utdanningsinstitusjon i lang tid. En utdanningsinstitusjon kan nå også kalles annerledes, du kan gi både det gamle og det nye navnet.

Trinn 4

Få en selvbiografi. Skriv eller skriv inn tittelen på dokumentet øverst på midten av linjen. Ved datamaskinskrivning skrives det vanligvis med alle store bokstaver. På neste linje skriver du ordet "jeg", setter komma, skriver etternavn, fornavn, patronym, hvor og når du ble født. Skriv om alt du tegnet på utkastet. På slutten legger du til skrivedato og signatur. Noen ganger er dekryptering nødvendig.

Trinn 5

Selvbiografi for ettertiden kan skrives i en mer fri form. Det er ikke nødvendig å følge prosedyren som kreves i offisielle papirer. Fortell oss hva du heter, hvor og når du ble født og i hvilken familie. Husk ikke bare foreldrene dine, men også besteforeldrene dine. Hvis du vet, oppgi fjernere slektninger, hvem de var og hvor de bodde. Krydre fortellingen med noen minneverdige episoder fra barndommen og ungdomsårene.

Trinn 6

Fortell oss hvilken skole du har gått på, hvem dine venner og lærere var. Interessante øyeblikk fra skolelivet vil gi liv i historien. Fortell oss også om instituttet og hvordan du først begynte å jobbe. Barnebarna vil være interessert i å vite hvem du jobbet, hva du bygde eller hvilke deler du produserte. De nøyaktige stillingene er selvfølgelig ikke påkrevd i dette tilfellet.

Trinn 7

Det er bedre å skrive en slik selvbiografi for hånd. For de som vil lese den, er det viktig at det var du som gjorde det. Men du kan også skrive ut. Velg den stilen du liker best. Skriv ut på A4-papir og legg kreasjonen din i en mappe. Du kan feste hvert ark til en fil.

Trinn 8

En uoffisiell selvbiografi kan suppleres med fotografier. Skann dem og lim dem inn i teksten hvis du skriver ut på en datamaskin. Håndskrevet tekst kan plasseres i et album. Ta med bilder der også. Det er bedre å signere hver enkelt.

Anbefalt: