Regler For Kappeklipp

Regler For Kappeklipp
Regler For Kappeklipp

Video: Regler For Kappeklipp

Video: Regler For Kappeklipp
Video: GDPR og regler for brug af data 2024, April
Anonim

Når du begynner å sy et strøk som du bestemmer deg for å lage med egne hender, må du velge stoffet nøye og forberede det for skjæreprosedyren. Overholdelse av enkle regler vil tillate deg å klippe materialet riktig og redde deg fra feil som kan påvirke kvaliteten på det ferdige produktet.

Regler for kappeklipp
Regler for kappeklipp

Den første regelen sier at det er nødvendig å bare bruke det stoffet som ikke har vesentlige mangler for å kutte et strøk. Undersøk nøye materialet som er valgt for å sy. Forsikre deg om at det ikke er åpenbare hull, hull, misfarging eller unødvendig tykke tråder. Identifiserte feil skal være merket med farget tråd eller kritt. Dette vil tillate deg å plassere problemområder av stoff på steder som ikke vil være synlige på den ferdige kappen, for eksempel på den nedre kragen eller kanten.

Den andre kuttregelen: Før direkte kutting må stoffet dekades. Vi snakker om våtvarmebehandling av materialet, som eliminerer krymping av stoffet under sying og mens du bruker frakk. Under vanlige husholdningsforhold brukes et strykejern til dekorering, men hvis du må sy mye, er det fornuftig å kjøpe en spesiell enhet som kalles en dampgenerator.

For å designe et stoff som inneholder kjemiske fibre, suge det i vann, vri det litt ut og deretter pakke det inn i et rent, tørt ark. I denne stillingen skal materialet ligge i minst tre timer. Nå kan du brette det ut og stryke det med et jern fra feil side. Det anbefales ikke å suge ullstoffet, kashmir og drapering, ofte brukt til å sy strøk, men å stryke det fra innsiden og ut gjennom en litt fuktig bomullsduk. Foringsmaterialet skal også rulles.

Når du bestemmer, skal strykejernet bevege seg i retningen som deletråden er plassert i.

Hvis du gjør skreddersydd, er det praktisk å brette stoffet i to på langs med høyre side vendt innover. I dette tilfellet utføres mønsteret bare for halvparten av produktet (en erme, halvparten av fronten, halvparten av ryggen og så videre). Hvis stoffet du velger har et intrikat mønster som krever passform, legg det med forsiden ned i ett lag. Antall mønstre for denne saken tilsvarer antall strøkdetaljer.

Neste kuttregel: Når du legger mønstre på stoffet, må du ta hensyn til plasseringen av varptrådene, mønsterets natur og haugen. På de viktigste detaljene i pelsen, bør trådene være i lappretningen. Dette er et veldig viktig poeng, siden det ferdige produktet strekker seg mindre når det brukes og ikke mister sin opprinnelige form.

Du bør være oppmerksom på at varptrådene vanligvis rettes langs kanten av materialet.

En annen regel gjelder justering av mønstre og design i det fremtidige produktets rom. Pelsen må kuttes med stor forsiktighet hvis stoffet har et blomster- eller stort geometrisk mønster. Når du legger ut mønstre på materialet, må du sørge for at midten av delene og midten av mønstrene er nøyaktig justert med hverandre. Vær spesielt oppmerksom på symmetrien til mønstrene på pelsens detaljer på høyre og venstre side av plagget.

Det anbefales å begynne å kutte pelsen bakfra. For å gjøre dette er det praktisk å tegne et rektangel som har en fjerdedel av brystomkretsen. Lengden på dette stykket skal stemme overens med kappelengden du velger. En linje i midjen og brystet er markert på et rektangel, samt pelsens hals og ermhullet på ermene. Hyllen er kuttet ut på samme måte som baksiden, og etterlater tilstrekkelig margin for feste på den.

Ikke glem å legge igjen 2-3 cm fradrag for sømmer når du kutter. Fradraget for å feste bunnen av pelsen skal være større - 4-5 cm.

Pelshylsen er tradisjonelt tegnet på grunnlag av to vinkelrette linjer, som markerer bredden og lengden på denne delen. Nederst kan ermemønsteret gjøres smalere, med tanke på bredden på håndleddet. Avhengig av kuttet, kan det også hende du må kutte ut lommer, belter, krager og åk. På den siste fasen av arbeidet er det nødvendig å gjenta alle elementene i ermene, ryggen og hyllene på stoffet som vil gå til foringen.

Anbefalt: