Hvordan Lage En Toppkule

Hvordan Lage En Toppkule
Hvordan Lage En Toppkule

Video: Hvordan Lage En Toppkule

Video: Hvordan Lage En Toppkule
Video: Slim uten lim og linsevann! 2024, Kan
Anonim

Topiary i oversettelse betyr "lykke-treet". Dette er et flott gavealternativ for bryllup eller bursdag. Hvis du bestemmer deg for å lage det selv, så vet at grunnlaget for ethvert topiary er en ball. Den kan være laget av skrapmaterialer.

Hvordan lage en toppkule
Hvordan lage en toppkule

Aviskule. Ta gamle aviser, smuldre dem opp. Knus til du har en tett ball. Pakk neste avis rundt den allerede dannede ballen. Vær oppmerksom på å få en rund form. Ta deretter en strømpe og stikk den resulterende klumpen i den. Knyt bunnen med tråder. Sjekk den resulterende formen, hvis du trenger å stramme strømpen. Mal med spraymaling eller akryl i fargen på det kommende topiariet.

I stedet for en strømpe kan du bruke folie til å pakke inn ballen. Hvis du limer toppdekorasjonene på toppen av varmt lim på toppen, må du i tillegg pakke filmen med tråder.

Ball i papier-maché-teknikk. Blås opp en liten ballong. Hell PVA-lim i en bolle. Ta avis eller papir, riv av deg små biter, dypp dem i lim og legg på ballongen. Etter at du har nådd tykkelsen på papirlaget 1 cm, la limet tørke og stikk ballen gjennom. Mal den resulterende kulen i ønsket farge.

Kule av polyuretanskum. Ta en sterk plastpose, klem polyuretanskummet i posen med hanskede hender. Når den stivner, fjern den resulterende klumpen og trim den med en vegetabilskreller eller kniv til du får en kuleform. Det er veldig praktisk å stikke elementer av topiary på tannpirker i en slik ball.

Styrofoam ball. Hvis du har emballasje fra kjøleskap og andre store husholdningsapparater, kan du kutte ut en skumkule. For å gjøre dette, klipp et lite stykke og som i forrige versjon, kutt en ball ut av den, og prøv å oppnå en rund form.

Sisal ball. Først skal du smuldre en liten aviskule, og deretter bruke sisal på toppen og knytte den med tråder i farger til ballen. Det resulterende treet kan dekoreres i tillegg, men i seg selv ser det allerede imponerende ut.

Mosekule. Påfør mos på den ferdige skumkulen og lim den på varmt lim. Resultatet er en ball laget av naturlige materialer, godt egnet til miljøvennlige komposisjoner.

Du kan bruke plastkuler til tørre bassenger for barn eller rottingkuler som selges i interiørbutikker.

Anbefalt: