Hvordan Lære å Skrive Historier

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Skrive Historier
Hvordan Lære å Skrive Historier

Video: Hvordan Lære å Skrive Historier

Video: Hvordan Lære å Skrive Historier
Video: Hvordan starte å skrive en fortelling? 2024, April
Anonim

Mange unge bestemmer seg for å bli en seriøs forfatter og begynne å jobbe med en roman samme dag. Men erfarne prosaskribenter hevder at det er å foretrekke å studere litterære ferdigheter i kort form. Så hvis du vil være en veldig god forfatter, begynn med historier.

Hvordan lære å skrive historier
Hvordan lære å skrive historier

Det er nødvendig

penn og papir / datamaskin, oppfinnelsesevne, tålmodighet

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem deg for et tema. Det beste alternativet er å skrive om hva som virkelig gleder deg. Hvis du tar et tema som er populært, men ikke personlig interessant for deg, vil historien sannsynligvis vise seg å være kjedelig.

Steg 2

Tenk over plottet. Forfattere som skriver historier uten å tenke på slutten, er enten grafomaner eller genier. Mest sannsynlig anser du deg ikke som en grafoman. Det er bra hvis du er et geni. Men det er bedre å spille det trygt og ta historien ansvarlig. Helt fra begynnelsen bør du vite i hvilken retning helten din beveger seg, og hvilke mål han forfølger. Viktigst, du trenger å vite hva du vil si med historien din.

Trinn 3

Kom opp med et romslig og spennende slips. Hvis du skriver for mennesker og ikke for deg selv, må du lære å fange leserens oppmerksomhet fra de første avsnittene. Navngitte forfattere har råd til å beskrive et falleferdig hus på første side i en ti-siders historie. Nybegynnere har ikke slike privilegier. Verken Internett-brukere eller tidsskriftredaktører vil lese et verk av en ukjent forfatter hvis de ikke var interessert i det helt fra begynnelsen.

Trinn 4

Skriv en uventet slutt. En forutsigbar slutt kan ødelegge den beste historien. Overrask leseren, sjokk ham, så gleder han seg til ditt neste stykke.

Trinn 5

Tenk på motivasjonen til karakterene. Du må kunne rettferdiggjøre noe av deres handlinger. Hvis du ikke kan gjøre dette, vil leseren absolutt ikke kunne. Og hvis han ikke forstår historien, vil han sannsynligvis slutte å lese den.

Trinn 6

Les historien du skrev igjen. Sjansen er god for at du vil finne inkonsekvenser og stilfeil. Rett dem. Les det igjen. Du har kanskje gått glipp av noen feil … Rett og les til historien passer deg.

Trinn 7

Gi stykket ditt til en person hvis smak du stoler på. Kanskje han vil se feil i teksten som du ikke har lagt merke til. Først etter denne revisjonen kan manuskriptet ditt sendes til lesere eller redaktører.

Anbefalt: