Hvordan Identifisere Feil Side Av Et Stoff

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Identifisere Feil Side Av Et Stoff
Hvordan Identifisere Feil Side Av Et Stoff

Video: Hvordan Identifisere Feil Side Av Et Stoff

Video: Hvordan Identifisere Feil Side Av Et Stoff
Video: Пэчворк для начинающих. 2 быстрых способа сшить одеяло из блока Бабушкин квадрат. Часть 1 2024, Mars
Anonim

De som liker å sy klær og andre ting til huset med egne hender, har noen ganger problemer med å bestemme stoffets sømse side. Moderne stoffer er ofte nesten like ved første øyekast på begge sider. Men likevel er det en liten forskjell mellom partene, og det er bedre å ikke forvirre dem, spesielt i detaljene om det fremtidige produktet.

Hvordan identifisere feil side av et stoff
Hvordan identifisere feil side av et stoff

Det er nødvendig

Klipp av stoff, skjærebord og god belysning

Bruksanvisning

Trinn 1

Legg stoffet slik at du kan se begge sider samtidig - foran og bak. Sammenlign skarpheten og lysstyrken til mønsteret på det trykte stoffet. På forsiden er mønsteret lysere og omrissene er tydeligere, det er jevnere og mindre fleecy enn på feil side.

Steg 2

Inspiser stoffet nøye fra begge sider, forskjellige feil - knuter, tråder - vises vanligvis på den sømme siden, og den fremre er alltid helt glatt. Det er vanlige fargede stoffer med vanlige og twill-vevinger, der det ikke er noen forskjell mellom sidene. De kalles dobbeltsidig og kan ha et annet mønster i ansiktet og på feil side.

Trinn 3

Vær oppmerksom på stoffets kant. Ull (grove ull) stoffer har fargede tråder på forsiden av kanten, som er dårlig synlige på feil side. I tillegg er kanten på hvilket som helst stoff på forsiden glatt, og på feil side merkes eventuell ruhet og knuter på den.

Trinn 4

Spør hvor stoffet ble produsert. Innenriks lin, silke og ullstoffer er brettet med forsiden inn og bomull (lofri) - med forsiden ut.

Trinn 5

Vær oppmerksom på sammensetningen av dyre stoffer. I blandede stoffer er det mer verdifulle materialet (lurex, skinnende tråder osv.) Merkbart på forsiden i mye større mengder enn på feil side.

Trinn 6

Bestem forsiden av pælevev med en større tetthet av peler enn på feil side, og en jevnt kuttet overflate. Stoffer med ensidig haug har den på feil side.

Trinn 7

Vær oppmerksom på diagonalens skarphet på stoffer med twill-vev. På forsiden vil arrene være klare og pregede, og på feil side - som om de er smurt.

Anbefalt: