Hvordan Fjerne Lim Fra Tape

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Lim Fra Tape
Hvordan Fjerne Lim Fra Tape

Video: Hvordan Fjerne Lim Fra Tape

Video: Hvordan Fjerne Lim Fra Tape
Video: Fjernelse af klister fra malertape 2024, April
Anonim

Oppfinnelsen av teip har gitt mange fordeler i alle livssfærer - både i hverdagen og i profesjonell aktivitet. Men etter bruk har det noen ganger blitt nødvendig å eliminere konsekvensene - å fjerne restene av lim fra glass, møbler og andre overflater. Scotch merker er vanskelige å rengjøre, men er fremdeles mulige.

Hvordan fjerne lim fra tape
Hvordan fjerne lim fra tape

Det er nødvendig

  • - bomullsputer
  • - vanlig vegetabilsk olje;
  • - såpe eller noen form for rengjøringsmiddel.

Bruksanvisning

Trinn 1

Hell litt vegetabilsk olje på en bomullsdott og gni med denne platen stedet på overflaten der det er klebrig spor av klebebånd. Tilsett mer olje om nødvendig, eller bruk en ny bomullspute. Gni til overflaten er glatt å ta på. Når jobben er fullført, og det ikke er spor etter klebebåndet igjen, fjerner du den gjenværende oljen med en tørr bomullsdott.

Steg 2

Skum svampen med såpe, eller enda bedre, slipp en dråpe oppvaskmiddel. Det fjerner fett mye bedre. Skyll overflaten av oljen. Hvis det for eksempel er et leketøy, kan du vaske det umiddelbart under springen.

Trinn 3

Skyll deretter overflaten grundig for å fjerne såpe eller vaskemiddel. Tørk av med en tørr klut eller en ny bomullspute. Glasset må tørkes i tillegg med et spesielt rengjøringsmiddel. Men hvis dette er et leketøy for barn som du fjerner spor av klistremerker med, bør du under ingen omstendigheter bruke skadelige kjemikalier.

Trinn 4

I tilfelle det er spor av klebebånd på klærne, vil ikke oljen ikke bare hjelpe, men heller skade, og etterlate fettete flekker. Her må du bruke mer effektive stoffer - alkohol eller aceton. Det er mulig med bensin, men da vil det være nødvendig å bli kvitt den skarpe lukten.

Trinn 5

Husk noen regler: aceton vil ikke skade glass, men det anbefales ikke å tørke av plast og malte overflater med det. Alkohol er tryggere, men du bør ikke tørke den av på malte overflater. Valget av produkt bør også baseres på om overflaten er polert eller ikke. Hvis finishen ikke er polert, kan du prøve å tørke den av med vaskesåpe, da alkohol eller aceton vil etterlate uattraktive flekker.

Anbefalt: