Hvordan Dyrke Jalapeno Paprika

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dyrke Jalapeno Paprika
Hvordan Dyrke Jalapeno Paprika

Video: Hvordan Dyrke Jalapeno Paprika

Video: Hvordan Dyrke Jalapeno Paprika
Video: Így készül a Jalapeno 2024, April
Anonim

Jalapeno pepper er en skarp frukt eller, som det heter på en annen måte, chili, som når 5 til 9 cm i lengde. Denne planten er hjemmehørende i Mexico, det er der den blir dyrket. Selv navnet "jalapeno" kommer fra byen Jalapa, hvor det tradisjonelt dyrkes. Denne planten kan også plantes i din personlige tomt, det viktigste er å følge de grunnleggende reglene og anbefalingene.

Hvordan dyrke jalapeno paprika
Hvordan dyrke jalapeno paprika

Bruksanvisning

Trinn 1

Forberedelse av frø. Først må du forberede frøene til planting (du kan kjøpe dem fra din spesialforretning). For å gjøre dette må du tilberede en svak løsning av kaliumpermanganat og suge en bomullsdott (gasbind) i den. Legg frøene på den og dekk dem til. Oppbevar dem på et varmt sted i 2-3 dager, og pass på at bomullsdynen (gasbind) alltid er litt fuktig.

Steg 2

Forberedelse av frøplanter. Så frø om våren - fra mars til april. Dette er den ideelle perioden for god spiring. Merk: frøplanter vokser i 50-70 dager. Forbered små frøkasser på forhånd. Du kan kjøpe jorden ferdig til vegetabilske avlinger, den inneholder det optimale innholdet av alle nødvendige komponenter. Du kan også tilberede det selv. For å gjøre dette, bland 0,5 deler sand med torv, 1 del jord, 2 deler humus. Tilsett 2 kopper aske i en bøtte med denne blandingen. Bland alle komponentene grundig og legg dem i klargjorte frøplanter.

Trinn 3

Plante frø. Så frøene ikke dypt - 1-1,5 cm. Vann dem litt umiddelbart etter planting. Paprika er veldig varmefølsomme, så dekk boksene med glass eller plastfolie. Fjern beholderen med frøplanter på et varmt sted, men ikke i direkte sollys, ellers vil den dø. Ventilér plantene dine 2-3 ganger i uken slik at fuktighet ikke akkumuleres og ikke kommer på plantene. Så snart 2-3 blader vises på hver plante, plant dem i en større beholder, tynn og fjern svake prosesser. Ikke glem vanning. Det skal være vanlig, men moderat.

Trinn 4

Plante frøplanter i åpen mark. Den beste tiden for avstigning er fra mai til og med juni. La små gangene være igjen - 40-45 cm når du planter. Så snart planten når en høyde på 12-15 cm, fest voksepunktet mens du etterlater noen sideskudd. Siden den ideelle temperaturen for dyrking av jalapeno paprika er 25-30 grader, anbefales det å sette opp et drivhus.

Trinn 5

Topp dressing. 2-3 ganger per sesong, må pepper mates med gjødsel. For å gjøre dette kan du fortynne gjødsel med vann i forholdet 1:10 eller kjøpe en spesiell blanding "Stimul". Dessuten er en askeløsning perfekt for disse formålene (1 glass aske per bøtte med vann).

Trinn 6

Høsting. Høst jalapeno paprika grønn fra andre halvdel av juli. Det er i denne perioden den modnes fullt ut og er klar til bruk.

Anbefalt: