Hva Er Fordøyelsen

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Fordøyelsen
Hva Er Fordøyelsen

Video: Hva Er Fordøyelsen

Video: Hva Er Fordøyelsen
Video: Fordøyelsen 2024, Kan
Anonim

Grunnleggeren og lederen av den internasjonale og russiske diggerbevegelsen Vadim Mikhailov kom på ideen om å kalle disse knallgraverne gravemaskiner etter at han gjorde sin første nedstigning. I ordboken fant han det engelske verbet ‘to dig’, som betyr å grave.

Hva er fordøyelsen
Hva er fordøyelsen

Barn av fangehullene

Gravemaskiner er imidlertid ikke gravemaskiner i det hele tatt. Snarere er de forskere. Aktiviteten deres ligner arbeidet til speleologer som utforsker huler, men gravemaskiner foretrekker objekter skapt av menneskelige hender og forlatt av mennesker som gjenstander for forskning.

Diggering er ikke et yrke, men en hobby, akkurat som dykking, sportsturisme eller fjellklatring. Det eneste formålet med disse gutta er underholdning. De kommer ned i tunneler og kloakker, utforsker forlatte militære og industrielle anlegg.

42 minutter under bakken

Graverens antrekk er komfortable klær som du ikke har noe imot å bli skitne eller revet, kraftige lommelykter (siden de ofte gjør sine raserier om natten eller under jorden i ugjennomtrengelig mørke), åndedrettsmasker og annet elementært verneutstyr, samt førstehjelp. sett. Å grave er fortsatt en farlig virksomhet. Kyndige anbefaler også at du alltid har dokumenter pakket inn i cellofan for å unngå problemer med politiet.

Gravemaskiner blir ofte spurt om hvem som kan bli funnet under jorden. Blant fans av diggerisme er det historier om meter lange rotter, hemmelige sekteriske underjordiske samfunn og alle slags fantastiske dyr. Faktisk er faren for gravemaskiner oftere representert av hjemløse, hjelpearbeidere og politiet, siden aktivitetene til gravemaskiner ikke er lovfestet på noen måte.

Noen ganger kan spesielle tjenester hjelpe gravemaskiner slik at de kan komme inn i blokkerte gjenstander. Så for eksempel var det etter terrorangrepet på Dubrovka.

Gravemaskiner har sin egen uskrevne kode, som for det første er livstruende, og for det andre kan den føre til problemer med loven. Hvis objektet er aktivt eller klassifisert, kan du ikke gå inn der. Hvis det er skiltet "Jeg skyter uten advarsel" på porten, betyr det at de virkelig vil skyte. Gravemaskiner bør ikke plyndre og ødelegge gjenstander, legge igjen inskripsjoner og gjenstander på steder der de er. De berører ikke ledningene, ikke trykker på knapper og brytere, sjekker om fester, støtter og trapper er råtne.

Er lyktespillet verdt det

Alle svarer på dette spørsmålet for seg selv. Diggerisme er en ganske interessant aktivitet, noen ganger klarer deltakerne i bevegelsen å gjøre utrolige arkeologiske funn. Byens underjordiske verden er helt forskjellig fra den jordiske.

Gravemaskiner har sin egen spesielle slang. For eksempel er "lys" en lommelykt, "opprinnelig" er en lokal innbygger, "monter" er en verktøyarbeider.

Men folk som er redde for farer, som ikke vil risikere liv og helse, liker ikke steder der det er skittent, mørkt, fuktig og lukter vondt, det er bedre å gi opp denne satsingen.

Anbefalt: