Hvordan Spinne Ull

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spinne Ull
Hvordan Spinne Ull

Video: Hvordan Spinne Ull

Video: Hvordan Spinne Ull
Video: spinning på rokk 2024, Kan
Anonim

Langt borte er dagene da kvinner ikke kunne forestille seg sitt daglige liv uten et snurrhjul. Moderne håndverkere og strikkere kjøper ofte garn i butikker som tilbyr et bredt utvalg av garn i forskjellige tykkelser, teksturer, farger og materialer. Imidlertid kan håndspinnende ull være en morsom måte å tilbringe fritiden på. Ved å lære å spinne ull med egne hender, vil du være i stand til å berøre den gamle håndverkstradisjonen, mestre en ny type ferdigheter, og også dra nytte av den uviklede ullen som har falt i hendene dine, for eksempel fra ullen av en sau eller en hund.

Hvordan spinne ull
Hvordan spinne ull

Bruksanvisning

Trinn 1

Ulike ull har en annen tekstur, og før spinning må all ull tilberedes på forhånd. Sorter tørr ull grundig, fjern rusk og flis. Etter at du har fjernet ruskene, børster du ullen med de spesielle ikke-spunne ullbørstene.

Steg 2

Komb det fremtidige garnet i små porsjoner, og gradvis avvik de forvirrede og sammenfiltrede fragmentene. Etter at ullen har blitt kammet flere ganger, start spinningsprosessen med en lang spindel.

Trinn 3

Plukk opp en liten kule av ull fra den totale massen med venstre hånd, og med fingrene på høyre hånd trekker du en liten streng på 10x4 cm fra komaet. Ved bunnen klemmer du tråden med fingrene på venstre side hånden, og vri den med klokken med høyre hånd og danner en tynn ledning.

Trinn 4

Ikke stram slepet, håndter det forsiktig for ikke å bryte tråden. Vri tråden til du innser at graden av krølling allerede er sterk nok. Bind den vridde tråden i den nedre enden av spindelen, og hold deretter bunnen av den vridde tråden og trekk en annen tråd av samme bredde og lengde fra slepekulen med samme bredde og lengde som den første.

Trinn 5

Klyp den i basen med fingrene, og ta spindelen med høyre hånd og legg den i en liten vinkel mot arbeidsflaten. Drei spindelen med klokken mens du holder toppspissen. Rotasjonen skal være jevn og jevn. Vri spindelen til den nye tråden er vridd like tett som den første.

Trinn 6

Vind den spunne tråden rundt midten av spindelen. Fortsett å trekke nye tråder ut av slepet og vri dem, roter spindelen, og når slepet er over, ta en ny kule og legg en ny streng på den gamle, vri den litt.

Trinn 7

Etter å ha viklet tilstrekkelig med ferdig garn rundt spindelen, fjern trådene og vikle dem til en kule.

Anbefalt: