Hvordan Lage Et Produkt Av Papir

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Produkt Av Papir
Hvordan Lage Et Produkt Av Papir

Video: Hvordan Lage Et Produkt Av Papir

Video: Hvordan Lage Et Produkt Av Papir
Video: Hvordan lage påskeegg av papir 2024, Kan
Anonim

Finpapirprodukter lages ved hjelp av papier-maché-teknikken. Denne typen håndverk brukes ofte til produksjon av masker, dukker, servise, figurer til interiørdekorasjon og mye mer.

Hvordan lage et produkt av papir
Hvordan lage et produkt av papir

Det er nødvendig

  • - avis
  • - lim;
  • - vann;
  • - saks;
  • - maling.

Bruksanvisning

Trinn 1

Klipp aviser, vanlig papir eller kjøkkenservietter i brede strimler på 2 cm. I en tallerken eller skål klemmer du ut PVA-lim og vann i halve volumet lim. Hvis du bruker et annet lim som er bedre enn konvensjonelt lim, kan du blande like store mengder med vann. Du kan bruke lim som selvklebende base. Tilbered det ved å blande like store mengder mel og vann. Enhver blanding, uavhengig av de valgte ingrediensene, må blandes grundig til den er jevn

Steg 2

Plasser avisstrimlene i løsningen. Ta den formen du skal dekke med papir-maché, for eksempel en ball, en tallerken eller noe annet, og begynn å dekke den med avis. Med stripen i den ene hånden, tørk forsiktig av overflødig lim med to fingre på den andre hånden. Legg den deretter på overflaten som skal limes og glatt den med en børste.

Trinn 3

Glatt ut eventuelle rynker og rynker forsiktig. Overflaten må være jevn nok for påfølgende påføring av maling og dekorasjon. Gjenta alle trinnene med hver av stripene til du har dekket hele overflaten. For å gi fremtiden bedre styrke, bruk to eller tre flere papirlag. Etter at limet er tørt, fyll overflaten. Som regel brukes hvit maling som grunning.

Trinn 4

For å forhindre utgytelse kan du bruke to lag matt spray på formen før du maler. Hvis produktet skal plasseres nær vann eller utendørs, må du ta vare på sikkerheten ved å bruke lufttett maling som brukes til å dekke leker og utendørs skulpturer.

Trinn 5

Noen ganger er det et ønske om å lage en kopi av slike gjenstander som ikke har hulrom inni og som er ganske tunge og tungvint, ved hjelp av papier-maché. I dette tilfellet, før liming, må gjenstanden smøres med olje, og etter at limet har tørket, klipper du avisdekselet forsiktig med et blad eller en kniv og fjerner formen fra gjenstanden. Deretter legger du sammen et skjema papir igjen langs hele sømlinjen.

Anbefalt: