Hvordan Tegne Et Rom

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne Et Rom
Hvordan Tegne Et Rom

Video: Hvordan Tegne Et Rom

Video: Hvordan Tegne Et Rom
Video: How to Draw a Room in 1-Point Perspective Step by Step for Beginners 2024, April
Anonim

Å tegne et rom er en av de viktigste aktivitetene på kunstskolen. Selv om du ikke studerer der, vil det være nyttig å fullføre denne øvelsen, og med riktig valg av objektet er det også hyggelig.

Hvordan tegne et rom
Hvordan tegne et rom

Det er nødvendig

Papir, blyant, viskelær, akvarell / sepia / kull / pastell / fargeblyanter

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg den delen av rommet du skal male. Prøv å unngå platitude. La noe fange blikket i dette fragmentet - uvanlige møbler eller dekor, en kombinasjon av farger i gjenstander eller interessant innfallende lys.

Steg 2

Bestem utgangspunktet du vil se på dette rommet. Avhengig av om du står eller sitter, legger deg på gulvet eller til og med klatrer høyere, vil helhetsinntrykket av tegningen endres.

Trinn 3

Se på fylden i rommet. Ideelt sett bør det ikke være rotete hjørner som står i kontrast til tomme områder (du kan legge til noen få ting for å fikse komposisjonen). Imidlertid er slike alternativer tillatt hvis du prøver å skape en viss stemning på denne måten: for eksempel øde, kaos, etc.

Trinn 4

Bygg hovedplanene i rommet - vegger, tak eller gulv (hvis de kommer til syne). I dette tilfellet må man lede av perspektivlovene, som er beskrevet i spesielle håndbøker for kunstnere og arkitekter. Uansett beveger de parallelle linjene til flyene seg nærmere hverandre når de beveger seg bort fra betrakteren. For å overføre linjens hellingsvinkel mer nøyaktig, strekk hånden ut med en blyant fremover, "sett" blyanten på linjen, og fest den deretter til papiret i samme posisjon.

Trinn 5

Generelt sett merker du objektene på bildet - størrelsen og plasseringen i forhold til hverandre.

Trinn 6

Bygg hvert element separat. Bryt den ned i de geometriske formene den består av, tegn en sentral akse for hver av dem og bygg, styrt av de samme perspektivlovene.

Trinn 7

På rommets plan skisserer du de fallende skyggene med en tynn linje, slik at du ikke glemmer dem senere.

Trinn 8

Velg materialet du vil male rommet ditt med. For et rom med harde møbler (tre, stål, plast) er blyanter passende - enkle og fargede. For et rom med polstrede møbler og et stort antall gardiner er akvarell eller myke materialer mer egnet - kull, sepia, sanguine, pastell.

Trinn 9

Påfør hovedfargeflekkene først på alle overflater. Deretter legger du til nyanser og dine egne skygger. Først etter at du har tonet gulv og vegger, kan du legge til skygger. Husk at gjenskinn vises på glatte overflater som skal være umalt.

Trinn 10

Tegn inn de små detaljene til de gjenstandene som er i forgrunnen, på den aller siste fasen av arbeidet. Hvis tegningen er akvarell, kan du i tillegg til maling bruke fargeblyanter til dette.

Anbefalt: