Hva Heter Brownie I Andre Land

Innholdsfortegnelse:

Hva Heter Brownie I Andre Land
Hva Heter Brownie I Andre Land

Video: Hva Heter Brownie I Andre Land

Video: Hva Heter Brownie I Andre Land
Video: Brownies and a Blunt by Nickycatastrophe 2024, Kan
Anonim

Analoger av husets ånder finnes i kulturen og folkloren i mange land, og avviker bare i noen vaner og navn. De gamle romerne hadde fremdeles sine egne hjemmevoktere, men troen på brownies lever fortsatt.

Hva heter brownie i andre land
Hva heter brownie i andre land

De første brownies

En av de tidligste omtalene om brownies finnes i eldgamle romerske folklore, hvor de ble guddommeliggjort og kalt familiens lares. Disse åndene var knyttet til romerne og deres omgivelser. Laras ble bedt om hjelp i forbindelse med ulike husholdnings- og familieproblemer. Det ble antatt at Laras favoriserer de som respekterer tradisjonene til familien, men straffer de som bryter dem.

I Norge kalles brownies "nisse" i analogi med skapninger fra skandinavisk mytologi som holdt orden i huset, men ikke var motvillige til å spille et triks på en person. I følge nordmennene er nisse av kort vekst, har et gammelt utseende og lange armer. Til tross for sitt forfallne utseende, har disse skapningene enorm fysisk styrke.

I mytologien i Nord-Europa og Tyskland er det slike skapninger som kobolds, som oversatt fra tysk betyr "herrer i lokalene." Med en god disposisjon favoriserer kobolds eierne sine, men hvis de fornærmer dem, arrangerer de kaos og opptøyer.

Brownies i moderne kultur

Det er brownies på de britiske øyer, og av flere typer. Så brownies regnes som de nærmeste slektningene til brownies, de ligner veldig på dem i utseende og oppførsel. Brownies tar en lang titt på de de vil tjene, men hvis de liker eierne, gjør de jobben sin samvittighetsfullt.

Britene overlater mat til brownies ubemerket - det er en legende at hvis du betaler brownies for arbeidet deres eller donerer klær i stedet for filler de har på seg, vil disse skapningene tro at de vil bestikke dem, bli fornærmet og forlate huset for alltid.

En annen type engelsk brownie er boggart. Generelt er disse åndene veldig vennlige overfor eierne av huset, men som mange brownies er de i stand til praktiske vitser og til og med onde triks. Å flytte til et annet hus hjelper ikke alltid å bli kvitt boggarden - til tross for at disse skapningene er knyttet til et hjem, antas det at de kan flytte sammen med sine husstandsmedlemmer.

Den spanske og portugisiske kaller brownies deres duende. Det antas at disse ånder ikke kan drives bort av verken hellig vann eller bønner, og du kan bli kvitt dem bare ved å flytte til et nytt hus. Duende er ikke alltid vennlige - de skremmer folk om natten, lar dem ikke sove og lager mye støy. For å få venner med duende får de melk, noe som antas å være veldig glad i dem.

Gode husets ånder eksisterer ikke i kulturen i alle land, men der de er, blir de behandlet med ære og respekt. Ellers, i stedet for orden og hjemmekomfort, kan du få mye hodepine og problemer.

Anbefalt: