Hvordan Brodere Med Perler

Hvordan Brodere Med Perler
Hvordan Brodere Med Perler

Video: Hvordan Brodere Med Perler

Video: Hvordan Brodere Med Perler
Video: Hvordan man perler blomstersmykke🌸 2024, April
Anonim

Perlebroderi har vært populært i mer enn ett århundre. Denne hyggelige hobbyen hjelper til med å slappe av, men krever en viss tålmodighet. Ved å følge de enkle trinnene som er beskrevet nedenfor, kan du enkelt lære å brodere med perler.

Hvordan brodere med perler
Hvordan brodere med perler

Les til slutten før du fortsetter.

  1. Du må velge et mønster for brodering. Det er ønskelig at det er enkelt. Du kan bruke korsstingmønstre.
  2. Velg et lerret for brodering. Aida 14 lerret, det vil si 55 celler på 10 cm, er best egnet.
  3. Coat lerretet med PVA-lim, rett og tørk. Takket være dette vil det bli sterkere og tøffere, det vil ikke delaminere i kantene, og det vil være mye mer praktisk å brodere på det.
  4. Velg perler av ønsket størrelse og farge. Perler # 10 brukes oftest til brodering av bilder. Størrelsen på perlene avhenger av størrelsen på lerretet og omvendt. Hvis du tar opp perler av feil størrelse, vil lerretet være synlig mellom perlene, eller omvendt vil de feste seg for nær hverandre, og det vil ikke være mulig å utjevne retning av perlene.
  5. Du trenger forsterkede tråder nr. 40. Hvis det ikke er noen slike tråder, kan du vokse de eksisterende, for eksempel med et lys. Det er ønskelig at tråden har samme farge som lerretet.
  6. Kjøp nåler til perler nr. 12 eller nr. 10. De er tynnere og lettere å strikke perler på.
  7. Finn et sponplatestøtte. Det er ønskelig at lengden er ca 7 cm større enn bredden på lerretet. Hvis lerretet ikke passer på underlaget, bør det gjemmes forsiktig under det.
  8. Plasser lerretet på et underlag og fest det med knapper. Etter hvert som broderiet skrider frem, må du flytte lerretet langs baksiden og sikre med knapper.
  9. Dryss perler i håndfull farger på papir eller stoff. Det anbefales å plassere dem der det er mindre sannsynlig å pusse dem av for hånd. Under broderiprosessen må perlene gripes direkte med en nål.
  10. Klipp tråden til ønsket lengde. Det er nok tråd for en rad, som er 5 ganger bredden på broderiet.
  11. Begynn å brodere på den øverste eller nederste raden av mønsteret, og broder deretter i rader. Retningen på broderingen avhenger av hvilken hånd du skal brodere med. I begynnelsen og slutten av hver rad må du feste trådene. Nesten alle typer sømmer kan brukes, men ofte brukes buede eller klissete sømmer.
  12. Antall perler i hver rad skal være lik antall celler i diagrammet.
  13. Etter slutten av raden og sikring av tråden, ikke klipp den, men før den gjennom alle perlene til begynnelsen av raden. Dette vil sikre dem, til og med ut bakken.

Brodering med perler er ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. Broderiprosessen og resultatet gir alltid mye glede.

Anbefalt: