Hvordan Installere Lys Over Innendørs Planter

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Installere Lys Over Innendørs Planter
Hvordan Installere Lys Over Innendørs Planter

Video: Hvordan Installere Lys Over Innendørs Planter

Video: Hvordan Installere Lys Over Innendørs Planter
Video: Forklaring av lys til planter | Hvordan lyset fungerer innendørs! 2024, Kan
Anonim

Ofte mangler innendørs planter - og spesielt tropiske planter - svært lys. På nordlige breddegrader, selv om sommeren, kan lysforhold være upassende for mange arter. Problemet kan enkelt løses med kunstig belysning.

Hvordan installere lys over innendørs planter
Hvordan installere lys over innendørs planter

Det er nødvendig

Lysrør, reflekser

Bruksanvisning

Trinn 1

Plasser belysningsriggene med omhu. Feil plassering av lampene vil føre til at plantene kaster bort ekstra ressurser for å komme nærmere lyskilden, noe som får stilkene til å bøyes. Hengende lamper for høyt vil føre til mangel på lys, men siden mange planter vokser betydelig i lengden over tid, anbefales det å ta vare på bevegelige strukturer på forhånd. Gi muligheten til å justere høyden på armaturene.

Steg 2

Plasser hovedlyskilden over de øverste bladene i en høyde på 20 cm for henholdsvis lyselskende planter og 55 cm for skyggekjære planter.

Trinn 3

Når du installerer en flomlyslampe, må du rette lyset vinkelrett på plantene.

Trinn 4

Endre innfallsvinkelen avhengig av årstid. Den rette innfallsvinkelen fra lampen i taket ligner sommersolen. Du kan simulere vinterbelysning ved å plassere lampene på skrå.

Trinn 5

Sørg for å bruke reflektorer (reflektorer) for ytterligere belysning av potteplanter. Dessverre er det ganske vanskelig å finne en god reflektor i jernvarebutikker. Men du kan få en portrettreflektor fra en fotobutikk, eller lage din egen reflekterende overflate.

Trinn 6

Sørg for å beregne den totale effekten til de installerte lyspærene når du beregner det nødvendige antallet. For å gjøre dette må du vite det gjennomsnittlige nivået av naturlig lys i rommet og hvor mye lys plantene dine trenger.

Trinn 7

Lyselskende planter inkluderer sukkulenter, palmer, jasmin, roser, hibiskus, bougainvillea, gardenia. De trenger kraftig belysning - minst 15.000-20.000 lux (Lx). Moderat belysning - ca 10.000-20.000 Lx - er nødvendig for bromeliads, caladiums, begonias og ficuses. Til slutt er en svak belysning på 5000 Lx nok for geranium, begonier, balsam, anthurium.

Trinn 8

Installer aldri vanlige glødelamper! For det første skinner de med gult lys, og spekteret deres er ikke i stand til å starte prosessen med fotosyntese, siden det ikke er noen blå farge i den, og for det andre varmes de opp veldig mye og genererer for mye varme, noe som kan føre til at planten brenne.

Trinn 9

Gi fortrinn til lysrør i kategorien LB eller LBT. Fagpersoner bruker spesielle fytoluminescerende lamper, men en amatør bør tenke nøye over om de skal kjøpe dem - deres rosa belysning er skadelig for menneskers øyne.

Anbefalt: