Husplanter. Azalea - Voksende Og Stell

Husplanter. Azalea - Voksende Og Stell
Husplanter. Azalea - Voksende Og Stell

Video: Husplanter. Azalea - Voksende Og Stell

Video: Husplanter. Azalea - Voksende Og Stell
Video: Mine stiklinger og hvordan jeg lagde dem | Februar 2020 2024, Kan
Anonim

En blomstrende azalea er et symbol på glede og fred. Dette er oppfatningen i østlige land. I Japan, hvor naturen behandles med ærbødighet, ble det laget en kult fra dyrking av azaleaer.

Blomstrende azalea
Blomstrende azalea

Denne blomsten er rent hjem og dekorativ. I noen land med veldig varmt klima vokser det i gatesenger. Men i vårt tøffe klima er han lunefull selv i leiligheten. Azalea, med all sin lyse orientalske skjønnhet, er en veldig villfarlig og kranglete blomst. Den minste endringen i lufttemperaturen i rommet der anlegget ligger, vil umiddelbart påvirke stemningen. Det samme vil skje med overflødig eller mangel på fuktighet.

Bilde
Bilde

Blomsterhandlere som bestemmer seg for å begynne å avle denne lunefulle delikate planten, bør fylle på megatålmodighet. Azalea hater direkte sollys. Hun foretrekker delvis skygge eller diffust lys.

I den varme årstiden kan den tas ut i luften, i delvis skygge. Et godt varmt sommerregn er veldig til hennes smak. Azalea luftfuktighet er viktig. Hvis luften i rommet der den ligger er for tørr, må den sprøytes kontinuerlig.

Bilde
Bilde

Du må vanne blomsten gjennom pallen, under ingen omstendigheter under røttene. Det skal ikke være stagnasjon av vann i kummen, men jorda skal heller ikke få tørke ut. For vanning er det best å bruke regn, varm smelte eller elvevann. i et annet tilfelle må du vanne med avgjort vann.

Azalea liker ikke høye temperaturer. Om sommeren foretrekker hun å være ute i skyggen og om vinteren innendørs.

I rommet der hun står, bør temperaturen ikke overstige 15 grader pluss.

Azalea er en syreelskende plante. Den trenger sur jord. Det er ganske vanskelig å tilberede nødvendig jord på egen hånd. Det er bedre å kjøpe en ferdig sammensetning i butikken.

Planten krever fôring bare om våren og sommeren en gang i uken. Du kan også kjøpe spesiell gjødsel i butikken.

Bilde
Bilde

For rikelig blomstring, med start i mai, må gamle stilker kuttes og klemmes. Unge bladskudd må plukkes for å få en fyldigere farge. Hvis azaleaen holdes i et kjølig rom i blomstringsperioden, vil den blomstre mye lenger.

Det er mange skadedyr og sykdommer som er klare til å ødelegge utseendet til denne skjønnheten og ødelegge henne. Fra alle disse ulykkene vil bare kjemiske preparater hjelpe.

Hvis du så langt som mulig tar vare på denne planten riktig, vil denne orientalske stoltheten takke deg. I mange år vil hun gi deg sin ekstraordinære lyse skjønnhet, og gi deg gledelige øyeblikk av kommunikasjon med henne.

Anbefalt: