Hvordan Fjerne Flekker Fra Lerret

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Flekker Fra Lerret
Hvordan Fjerne Flekker Fra Lerret

Video: Hvordan Fjerne Flekker Fra Lerret

Video: Hvordan Fjerne Flekker Fra Lerret
Video: Hvordan fjerne flekker på tregulv | Veiledning fra Pergo 2024, Kan
Anonim

I løpet av arbeidet med broderiet kan en uforutsett plage skje: kaffe vil dryppe på lerretet, barnet vil flekker arbeidet, til slutt kan spor av bøylen forbli på broderiet. Hvordan fjerner du alle disse flekkene for ikke å skade mesterverket ditt?

Hvordan fjerne flekker fra lerret
Hvordan fjerne flekker fra lerret

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis flekken er stor, eller hvis du bare vil friske opp lerretet før du henger arbeidet ditt på veggen, bør du vaske broderiet ditt. Før du begynner å vaske, må du sørge for at du broderer med en kvalitetstråd og at den ikke blekner i vann. Snu deretter arbeidet til feil side og sjekk at alle ender av trådene er festet. Dette er nødvendig slik at trådene ikke kommer ut under vaskeprosessen. Fyll deretter bassenget med varmt vann (ikke mer enn 40 ° C) og tilsett litt vaskemiddel (oppvaskmiddel eller pulver for fargede stoffer). Legg arbeidet ditt i den resulterende løsningen i 10 minutter, vask det og vær forsiktig så du ikke ødelegger broderiet. Skyll arbeidet under kaldt rennende vann.

Steg 2

Det er også en annen vaskemetode, som passer både til korssting og broderi med satinsøm. Arbeidet må plasseres under en strøm med kaldt vann, slik at risikoen for at trådene kaster blir mindre. Deretter må du bruke samme vaskemiddel på lerretet og vaske arbeidet i sirkulære bevegelser, og skyll det deretter med høy kvalitet. Som et resultat bør det renne rent vann fra broderiet der det ikke er noe skum.

Trinn 3

Imidlertid er det tider når selv vask ikke kan fjerne flekken. Dette betyr imidlertid ikke at arbeidet ditt skal kastes, fordi det er mange verktøy for å gjøre lerretet skinnende rent igjen. Så hvis dråper te kommer på broderiet, må du bruke en 10% sitronsyreoppløsning på flekken, og deretter vaske arbeidet ditt i kaldt vann. Hvis vi snakker om kaffe eller blodflekker, må du i stedet for sitronsyre ta hydrogenperoksid. Mange håndverkere kan også møte det faktum at spor etter en blyant blir liggende på lerretet etter å ha merket broderiet. I dette tilfellet må du bruke en såpevæske på flekkene, hell ammoniakk på toppen og skyll arbeidet med kaldt vann.

Trinn 4

Hvis flekkene på lerretet ikke vises på noen måte, bør du tenke på å fylle den gjenværende plassen med brodertråd (avhengig av fargen på lerretet). Selvfølgelig vil dette ta tid og krefter, men sjansene for å redde jobben vil øke!

Anbefalt: