Hvordan Tegne En Bue

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne En Bue
Hvordan Tegne En Bue

Video: Hvordan Tegne En Bue

Video: Hvordan Tegne En Bue
Video: Hvordan tegne en blomst 2024, April
Anonim

En bue er en arkitektonisk struktur som ofte fungerer som en passasje gjennom en lang vegg av hus. Det representerer en overlapping over et spenn, gjennom eller døv. Det er mange typer buer i våre dager. Velg og mal.

Hvordan tegne en bue
Hvordan tegne en bue

Det er nødvendig

  • - albumark
  • - blyant
  • - viskelær

Bruksanvisning

Trinn 1

Tegn den enkleste buetypen, en hestesko. For å gjøre dette, tegne en halvcirkel øverst på arket. Fortsett endene av halvsirkelen nedover med rette vertikale linjer, litt konvergerende inne i buen.

Steg 2

Tegn en "krypende" bue. Tegn to vertikale linjer, parallelle og noen avstand fra hverandre. En linje skal være betydelig høyere enn den andre. Koble de øvre punktene til de vertikale linjene med en ujevn asymmetrisk lysbue.

Trinn 3

Tegn en "kjølt" bue. Skisse rektangelet. Velg de nedre delene av sideveggene i formen tydeligere. Slagene må ha samme høyde. Tegn en vannrett linje gjennom de øvre punktene. Del den i tre deler med to prikker. På hvert punkt setter du et ben av et kompass og tegner sirkler med en diameter som er lik avstanden fra punktet til nærmeste vegg. Marker delene av sirklene som fortsetter veggene og reiser seg. Koble nå grensepunktene til de valgte delene av sirklene med en spiss trekant med sidene konkave innover.

Trinn 4

Tegn en trebladet bue. For å gjøre dette, skildre sideveggene, der de nedre delene er loddrette jevne slag, og de øvre delene er lett bøyd inn i midten av buen. Koble endene av veggene med en trekant med konvekse sider. Vær oppmerksom på at nesten alle buer er strengt symmetriske.

Trinn 5

Tegn en flerbladet bue. Tegn en loddrett midtlinje. Tegn en sirkel øverst med kantene avskåret nederst. Fra disse kantene langs de skrånende nedover trekker du halvsirkler, symmetrisk rundt aksen. Fortsett veggene på de nedre figurene med vertikale rette linjer rettet nedover.

Trinn 6

Tegn en halvcirkelformet bue. For å gjøre dette, tegne en hesteskoformet bue, bare med veggene som løper parallelt med hverandre.

Anbefalt: