Voksende Cyklamen Fra Frø

Voksende Cyklamen Fra Frø
Voksende Cyklamen Fra Frø

Video: Voksende Cyklamen Fra Frø

Video: Voksende Cyklamen Fra Frø
Video: Fra haletudse til frø 2024, Kan
Anonim

Alle har innendørs blomster i leiligheten eller i huset, som gleder seg over skjønnheten. En av disse plantene er cyklamen. Den blomstrer med vakre blomster i lang tid. Og den som ser denne planten minst en gang, vil definitivt ha den hjemme. Vanligvis blir cyklamen kjøpt i en blomsterbutikk, og deretter bare passet på. Hvis pleien er riktig, kan planten blomstre voldsomt hvert år og gi glede. Noen produsenter foretrekker imidlertid å dyrke syklamen etter frø. Denne virksomheten er selvfølgelig plagsom, men en ekte elsker av innendørsblomster vil bare glede seg over den.

Voksende cyklamen fra frø
Voksende cyklamen fra frø

Først av alt må du bestemme valget av et passende utvalg. Det er storblomstrede varianter, det er småblomstrede, det er duftende, det er ingen uttalt lukt. Deretter må du forberede en passende jord. Og til slutt, vær tålmodig og følg jordbruksteknikker når du sår frø og skikkelig pleie av frøplanter. Den beste tiden å plante cyklamenfrø er i slutten av januar, begynnelsen av februar.

Det er bedre å kjøpe jorden i en spesialforretning. Det skal være lett torv med sand. Fyll frøplantebeholdere med jord og komprimer det godt. Hvis du leser anbefalingene for å plante frø på pakken med frø, anbefales det å dekke frøene med sand eller torv. Men fra min erfaring vil jeg si at det er bedre å la frøene ligge på overflaten og presse dem litt i jorden. Planting må vannes nøye. For å gjøre dette er det nok å vanne jordoverflaten med en sprayflaske. Da må boksen lukkes med en mørk film for å få en drivhuseffekt. Med jevne mellomrom må du fukte jorden, men frøene må holdes i mørket. Om en måned eller enda mer vil det oppstå spirer. Inntil det første bladet vises, bør planten vannes og holdes under en film. Temperaturregimet er også viktig. Cyclamens tåler ikke varme, temperaturen bør ikke være høyere enn 20 °.

Når det første bladet er dannet, kan syklamen knuter transplanteres i separate kopper, og forsiktig drysses med jorden. Etter 4-5 måneder transplanteres plantene til et permanent sted i potter. Det er viktig når du transplanterer for å sikre at knollen er over bakken.

Nå må du følge riktig pleie av planten. For god vekst og blomstring av cyklamen, må du skape behagelige forhold for det. Først av alt - belysning. Cyclamen krever god belysning, men tåler ikke direkte sollys. I tillegg kreves et visst temperaturregime. Den optimale temperaturen for cyklamen er 17-20 °. Hvis det er umulig å opprettholde en slik temperatur, må du regelmessig spraye bladene på planten med avgjort vann.

Cyclamen, som mange innendørsblomster, har en sovende periode. Vanligvis begynner bladene på planten til å bli gule på slutten av våren. Det kan hende at knollen blir helt naken. Dette er normalt. Det er bedre å fjerne gryten på et mørkt sted, og det anbefales å vanne den fra pallen. Det viktigste er at jorden i potten ikke tørker ut. Når bladene dukker opp (etter 2-3 måneder), må blomsten transplanteres i fersk jord og fortsette med normal pleie.

Ved å ta vare på cyklamen får du vakre blomster som vil dekorere hjemmet ditt.

Anbefalt: