Sagn Og Myter Om Duer

Innholdsfortegnelse:

Sagn Og Myter Om Duer
Sagn Og Myter Om Duer

Video: Sagn Og Myter Om Duer

Video: Sagn Og Myter Om Duer
Video: De seks myter om sorg 2024, April
Anonim

Husduer begynte å bli avlet i det gamle Egypt, og denne hobbyen har overlevd den dag i dag. Som enhver representant for dyreverdenen, som hele tiden er ved siden av en person, er duen omgitt av mange tegn og sagn.

Et par duer
Et par duer

Symboler knyttet til duer

Siden skrivingen av Bibelen har duen vært et symbol for den hellige ånd, eller sjelen selv, uskyld, fred og ro. Også betyr en due hengiven moderskap og uskyld, renhet. Duen, som har en olivengren i nebbet, har lenge vært et symbol på fred og nytt liv, håp.

I japansk kultur betyr duer lang levetid og ærbødighet og er viet til krigsguden Hachiman. Duen som bærer sverdet i nebbet, betyr imidlertid at krigen er slutt.

Det er ofte et bilde når de nygifte, forlater bryllupspalasset, slipper et par duer i luften. Denne tradisjonen er også mange år gammel, og det er mange tegn knyttet til den. I dette tilfellet må du gi et ønske, og hvis duene raskt får høyde, umiddelbart flyr opp, betyr dette at ønsket snart vil oppfylle. Fortegnet forteller deg også å følge hvordan duene stiger opp i luften og flyr videre - hvis de flyr sammen i lang tid, og ikke flyr bort umiddelbart fra hverandre, vil familielivet være langt og vennlig.

Duen er først og fremst et symbol på fred og kjærlighet; elskere kalles duer.

Hvis brudens fugl flyr først i det løslatte paret, vil førstefødte av paret mest sannsynlig være en jente, men hvis brudgommens due rømmer framover, bør arvingen forventes. For ikke å forvirre fuglene i slik spådom, er potene ofte bundet med bånd i forskjellige farger. Hvis det ikke var mulig å identifisere lederen, kan dette bety at paret får tvillinger.

Due som et universelt symbol på fred

Siden tiden for flomhistorien betraktes duen som et symbol på fred, fordi det var han som brakte olivengren til arken, og ga et tegn på at flommen var over og Gud ble forsonet med mennesker.

Det er mange legender ifølge hvilke duer bringer situasjonen til en fredelig løsning.

Det er en eldgammel gresk legende som sier hvordan en due bygde et rede og klekket ut kyllinger iført hjelmen til Mars, krigens skytsgud. For ikke å forstyrre dem ble han tvunget til å forlate en annen krig.

Siden tiden til medisinens grunnlegger, Hippokrates, har galle blitt ansett som årsaken til sinne og en kranglete, ondskapsfulle natur. I disse dager ble det antatt at duen ikke hadde en galleblære.

Det var en tro på at heksen og djevelen kan ta på seg skjul av ethvert dyr, fisk, fugl og insekt, med unntak av bare en due og et lam.

Symboliserer den overbærende guddommelige inspirasjonen, dukket det opp en hvit due på profeten Muhammeds skulder. I landene i øst er duen et symbol og Guds budbringer, en hellig fugl. Tre hellige jomfruer i islam er utpekt av tre søyler som hvite duer sitter på.

Anbefalt: