Hvordan Lage En Værfløy Med Propell

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Værfløy Med Propell
Hvordan Lage En Værfløy Med Propell

Video: Hvordan Lage En Værfløy Med Propell

Video: Hvordan Lage En Værfløy Med Propell
Video: #17 Nye propeller! Men hva følger med og hva må gjenbrukes? 2024, Kan
Anonim

En værfløy med propell er den mest pålitelige indikatoren for vindretning og tilstedeværelse. Derfor er det til nå en uforanderlig egenskap for enhver meteorologisk stasjon. Imidlertid kan det ikke bare være et måleinstrument, men også en dekorasjon av taket på huset ditt.

Hvordan lage en værfløy med propell
Hvordan lage en værfløy med propell

Det er nødvendig

  • - kryssfiner;
  • - EDP-lim;
  • - maling;
  • - små lagre;
  • - propell.

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du bygger en værfløy, må du utvikle en enkel tegning. Bestem deg for dimensjonene til denne enheten, når du utvikler bevegelige skjøter, styres av dimensjonene på lagrene. Tenk på den maksimale mulige vindhastigheten som værbladet vil fungere med, og bruk deler av riktig tykkelse.

Steg 2

Skjær alle nødvendige deler ut av tynn kryssfiner. Bruk en tykk stålpinne for å lage en pinnepinne. Den vil bli utsatt for sterke vindbelastninger, så den må være kraftig. Tappdiameteren må være minst 6 mm. Den delen av akselen som huset med lagre skal settes på, trenger ikke å være innpakket med gjenger, det viktigste er at det er nok lengde på den utstikkende delen for å feste værfanen på beinet med en mutter. Lag propellaksel på samme måte.

Trinn 3

Monter kroppen, lim trebossene til lagrene og propellakselen, samt kjølen. Det er best å lime det med EDP-lim. Fest delene som skal limes med klemmer eller kraftige klesklyper av tre. Sørg for å isolere klutnålene fra limet med en plastpose, ellers vil klesklypene feste seg godt til værbladets kropp. Når limet er tørt, bruk et bor til å bore et hull i treboss for svinglagrene, og bor deretter et hull for propellakselen. Lim på propellakselen, og fortynn deretter litt maling med løsemiddel og mal hele værbladets kropp. Malingen vil beskytte treet mot fuktighet, og det må løses opp for dypere opptak i treet. For best resultat, mal skroget i flere strøk med mellomliggende tørketider.

Trinn 4

Lag en propell. Antall kniver påvirker utseendet og kompleksiteten i produksjonen. I det enkleste tilfellet kan du bruke en propell med passende størrelse fra et modellfly. Bor midthullet på propellen for de eksisterende lagrene, og forkør om nødvendig knivene, og sett også lagrene inn i propellen. Så balanser det hvis mulig. For å gjøre dette, plasser propellen på værbladet, fest den med en mutter og plasser propellen vannrett. Hvis det snur, bruk deretter sandpapir til å male litt materiale fra bladet som har en tendens til å gå ned.

Trinn 5

Monter værbladets stativ. Ta et passende spadehåndtak og bor et dypt hull i en av endene. Lim svingakselen inn i den. Når limet er tørt, må du male stativet og plassere den ferdige værfløyen på den. Fest den med en mutter.

Trinn 6

Balansere værbladet. For å gjøre dette, ved hjelp av blyvekter, må du sørge for at front- eller haledelene ikke oppveier og at kroppen er i balanse horisontalt. Dette sikrer at værbladet alltid viser riktig vindretning.

Anbefalt: