Hvordan Dechiffrere Den Nye Mayakalenderen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dechiffrere Den Nye Mayakalenderen
Hvordan Dechiffrere Den Nye Mayakalenderen

Video: Hvordan Dechiffrere Den Nye Mayakalenderen

Video: Hvordan Dechiffrere Den Nye Mayakalenderen
Video: النهار⁨⁨⁨⁨الجمال مهم ، يرجى الانضمام إلينا 3024 2024, April
Anonim

Den berømte kalenderen til Maya-indianerne har tiltrukket forskernes oppmerksomhet i flere tiår. Datoen for slutten - 21. desember 2012 - blir ofte nevnt i forbindelse med forventningen om verdens ende. For ikke så lenge siden ble det imidlertid kjent at arkeologer har funnet en ny mayakalender som ikke slutter i 2012.

Hvordan dechiffrere den nye mayakalenderen
Hvordan dechiffrere den nye mayakalenderen

Bruksanvisning

Trinn 1

Mayakalenderen, kjent for forskere, på grunnlag av hvilken mange prediktorer forutsier slutten på eksistensen for menneskeheten i desember 2012, inneholder faktisk ingen omtale av en slik katastrofe. Ifølge en rekke forskere, 21. desember, vil en av epokerene bare ende, til slutten av hvilken kalenderen ble tegnet.

Steg 2

En av grunnene til fremveksten av myten om katastrofen i 2012 var forholdet mellom mayakalenderen og aztekernes tro. Ifølge dem ledsages slutten av epoker av store katastrofer - jordskjelv, flom osv. Men dette har ingenting å gjøre med mayaene, og det er feil å prøve aztekernes tro på kalenderen. Det skal bemerkes at i følge Aztec-kronologien på slutten av 2012 er det ingen endringer i epoker.

Trinn 3

En ny kalender funnet i Mellom-Amerika antyder at menneskeheten vil fortsette å eksistere i minst seks tusen år. Funnet dateres tilbake til 800-tallet e. Kr.; utgravninger på oppdagelsesstedet begynte i 2001 i den nordlige delen av Guatemala. Det var her en av de største maya-byene, Shultun, en gang eksisterte.

Trinn 4

Kalenderen beskriver sol- og månesyklusene, bevegelsen til jorden, Venus og Mars. Forskerne hadde ikke noen spesielle problemer med å dekode den, siden Maya-skrivingen allerede er godt studert. Det er verdt å merke seg at det ble dechiffrert av den sovjetiske historikeren Yuri Valentinovich Knorozov, som publiserte det første verket om Maya-skriving i 1963, og publiserte en fullstendig oversettelse av deres hieroglyfiske manuskripter i 1975. Forskere mener at kalenderen i Guatemala kan ha blitt brukt av mayaene til religiøse formål eller fungert som en guide til studiet av astronomi.

Trinn 5

Hva vil skje i desember 2012? I henhold til Maya-indianernes tro har hver tid sin egen gud. Når en ny æra begynner, vil en ny gud ved navn Bolon Okte styre verden. I følge den nye mayakalenderen vil hans regjeringstid vare til 7136.

Anbefalt: