Hvordan Ordne En Veggavis For Barn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ordne En Veggavis For Barn
Hvordan Ordne En Veggavis For Barn

Video: Hvordan Ordne En Veggavis For Barn

Video: Hvordan Ordne En Veggavis For Barn
Video: Ископаемая птица Титанис 2024, April
Anonim

Veggaviser lages i barnehagen, på skolen, hjemme - dette kan være en gratulasjons- eller lærerik plakat. Veggavisen kan være av informativ karakter og inneholde grunnleggende nyheter, dekke hendelser i barnelaget, men uansett bør det være av interesse for barn og foreldre.

Hvordan ordne en veggavis for barn
Hvordan ordne en veggavis for barn

Bruksanvisning

Trinn 1

Tenk over veggavisideen din og skiss den ut på et stort papir - gi plass til tekst, tegninger og sideinnredning. Veggavisen trenger et navn - lys, fengende, informativ. Involver så mange barn som mulig i plakatdesignet og bruk ideene deres.

Steg 2

Det skal være ett stort bilde midt i avisen - det vil vekke oppmerksomhet, gjenspeile plakatens tema og være nøkkelpersonen i veggavisen. Hvis et av barna eller voksne er flinke til å tegne, så be dem skildre på papir hva du har i tankene - et symbol, en figur av dyr eller noe annet. Du kan lage teamets sentrale figur - klippe ut individuelle elementer fra gamle magasiner og aviser og koble dem sammen, lage en applikasjon eller et stort bilde.

Trinn 3

Plasser informasjonsmateriale på sidene - det er bedre å ordne det i små, konsise tekster ved hjelp av lyse markører eller farget papir. Be barna om å samle inn materiale for å fylle veggavisen - da vil du kunne gjenspeile hendelsene og fenomenene som er mest interessante for dem.

Trinn 4

Sørg for å supplere gratulasjonsveggavisen (til bursdag eller nyttår) med fotografier av bursdagsfolket, tilhørende ønsker og symboler. Plasser dekorative elementer ikke bare i midten, men også langs kantene, og pass på at det ikke er overmetting av individuelle bilder.

Trinn 5

La barna bidra i designet - la dem male avisens kanter, lim det med små klistremerker, dekorere det med små tegninger. Veggavisen dedikert til ferien kan behandles med spesielle sprayer med glitrende partikler.

Trinn 6

For skolebarn kan en veggavis bli et læremiddel eller en spennende lesesak - legg til noen kryssord, et par oppgaver, forestill deg en eller to regler i form av en skjematisk tegning.

Trinn 7

Veggavisen for barnehagestudenter skal være lys - plasser bare store og forståelige elementer, fokus på bruk av bilder og mettede farger. På slike plakater er det bra å plassere bakgrunnsbilder med et barnetema, og bruke hovedelementene på toppen av dem. Det skal være lite tekst, men du kan gi plass til å gjenspeile informasjonen til foreldrene. En veggavis for en barnehage kan inneholde fotografier, tegninger av barna selv, fingeravtrykk.

Anbefalt: