Hvor Ofte å Smøre En Sykkelkjede

Innholdsfortegnelse:

Hvor Ofte å Smøre En Sykkelkjede
Hvor Ofte å Smøre En Sykkelkjede

Video: Hvor Ofte å Smøre En Sykkelkjede

Video: Hvor Ofte å Smøre En Sykkelkjede
Video: Hvordan smøre kjede på sykkel? 2024, Mars
Anonim

Erfarne syklister vet at det å ta vare på et tohjulet kjøretøy vil øke levetiden. Hovedoppmerksomheten i forebygging bør rettes mot understellet til sykkelen - hjul og girkasse. Det er spesielt viktig å rengjøre og smøre sykkelkjeden raskt og regelmessig.

Hvor ofte å smøre en sykkelkjede
Hvor ofte å smøre en sykkelkjede

Sykkelkjedestell

Man må bare glemme vedlikeholdet av kjedet, og sykkelen vil slutte å fungere normalt. Det dannes en slipende blanding mellom leddene, som inkluderer støvpartikler, sand og rester av gammelt fett. Over tid påvirker denne blandingen aktivt og aggressivt metallet i kjedet og sykkelhjulet. Som et resultat blir parringsdelene deformert, kjedet strekker seg og blir til slutt ubrukelig.

Korrekt og rettidig smøring hjelper deg med å løse disse problemene, men bare når den påføres en ren og riktig klargjort overflate. Før du smører kjedet, anbefales det å ta kjedet fra sykkelen og plassere det i en beholder med løsemiddel en stund. For dette formålet er vanlig parafin eller en spesiell væske som er i stand til å oppløse gammelt fett egnet.

Det er andre måter å rengjøre kjedet uten å fjerne det fra sykkelen. I dag i spesialforretninger kan du hente en spesiell enhet for rengjøring av kjeden. Det er en koffert eller boks som kjedet føres gjennom og trekkes ved å rotere pedalene. Ruller og børster innebygd i kroppen til en slik maskin, rengjør effektivt leddene fra smuss.

Kjedevedlikehold bør være regelmessig. Det bestemmes i stor grad av hvor ofte du sykler. Generelt sett skal kjeden rengjøres og smøres hver måned, og minst en gang i uken for lengre kjøring på dårlige veier.

Under ingen omstendigheter skal nytt smøremiddel påføres en skitten kjede, da dette bare vil øke den slipeeffekten av gamle avleiringer. Hver kjedesmøring må rengjøres grundig for forurensning.

Smøring av sykkelkjede

Den anbefalte smørefrekvensen for kjeden bestemmes i stor grad av typen stoffer som brukes til dette formålet. Blant syklister har koking av lenker i grafittsmøremiddel blitt utbredt. For å gjøre dette plasseres den fjernede kjeden i en metallbeholder med grafittfett og holdes i brann i 10-15 minutter. Denne behandlingen lar deg bruke smøremiddel til de vanskeligst tilgjengelige stedene. Denne prosedyren gjentas vanligvis hver 350-400 km kjøring, og når du kjører sykkelen i regn, kan dette gjøres enda oftere.

Sykkelentusiaster i dag har råd til å velge et kjedesmøremiddel fra et bredt utvalg av lignende produkter, med fokus på deres økonomiske evner og driftsforhold for utstyret. Sykkelsmøremidler er veldig praktiske, som selges i form av flasker med en smal "nese", men hvis du ønsker det, kan du helt bruke en medisinsk sprøyte. Fett bør begraves på de stedene der koblingene er direkte koblet, og forhindrer at forbindelsen kommer på utsiden av kjeden.

Fjern overflødig stoff med en ren klut. Denne smøringen, med moderat bruk av sykkelen, utfører sin funksjon i flere uker.

Multifunksjonelle aerosolsmøremidler anses å være spesielt praktiske å bruke. De kan brukes i alle værforhold. Å bruke aerosolsmøremiddel er veldig enkelt: rett sprayenheten mot koblingstilkoblingene og spray dem lett. Det anbefales å bruke et slikt smøremiddel oftere enn vanlig, med fokus på graden av forurensning av kjeden.

Anbefalt: