Hvordan Godzilla-filmen Ble Laget

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Godzilla-filmen Ble Laget
Hvordan Godzilla-filmen Ble Laget

Video: Hvordan Godzilla-filmen Ble Laget

Video: Hvordan Godzilla-filmen Ble Laget
Video: Godzilla 2024, Kan
Anonim

Godzilla er en legendarisk japansk filmkarakter, en stor øgle som ødelegger byer og er uløselig knyttet til temaet atomvåpenprøving. Mer enn et dusin filmer er spilt inn med ham, inkludert en helt ny Hollywood-actionfilm som ble utgitt i 2014.

Skyter en togscene på en hawaiisk flyplass
Skyter en togscene på en hawaiisk flyplass

Japansk Godzilla-filmserie

Den første filmen om Godzilla dukket opp i 1954, og siden da har nesten tre dusin filmer blitt utgitt, uten å telle serien med TV-serier om den mutante øgle. Disse filmene ble filmet hovedsakelig i Japan og den omkringliggende regionen, i rollen som Godzilla selv, som regel, en person i en spesiell dress, en bevegelig dukke eller til og med en spesiell kontrollert robot. Den første skytingen med dataeffekter fant sted i 1989 - og siden den gang har monsteret sett mer og mer realistisk ut. Til tross for den generelle ideen, fra film til film, endret Godzilla utseende og proporsjoner - hvis han var femti meter i de første filmene, å dømme etter de omkringliggende gjenstandene, hadde han i 2004 nådd hundre meter og ble betydelig mer massiv.

Fans av den originale japanske episoden mottok svært dårlig den amerikanske nyinnspillingen fra 1998, da de følte at filmen hadde forvrengt den opprinnelige ideen for mye.

Godzilla, 1998

Den første amerikanske filmen om Godzilla ble filmet i New York (over to uker), Los Angeles og Hawaii. En av funksjonene i filmen er at soldatene i rammene for det meste er ekte militærpersonell, som ble brukt til de mest realistiske kampscener. For åstedet for mordet på Godzilla ble det brukt et bilde av en ekte kamppilot i cockpiten til en aktiv fighter. Men Godzilla selv i denne filmen er helt datamaskin, for i handlingen er han en mutant iguana, og beveger seg derfor fullstendig som et reptil. Denne filmen var bemerkelsesverdig for den enorme omfanget av skyte scenene (treet som ble brukt til å bygge landskapet ville være nok for femti hus), store rekvisitter (for eksempel ble to tusen dummyfisk laget spesielt for scenen i parken) og komplekse bevegelige strukturer (for bevegelse av maskiner fra jordskjelv ble mer enn tjue enheter brukt på åstedet for Godzillas inngang til New York).

Godzilla, 2014

Den nye inkarnasjonen av Godzilla dukket opp for sekstiårsdagen for franchisen, og regissøren prøvde å gjøre alt for å bevare det opprinnelige bildet av firbenet i filmen sin. Han sammenlignet alle tidligere filmer med denne karakteren seg imellom og gjenskape et bilde som på ingen måte ligner det forrige Hollywood-bildet. En av forutsetningene for filming fra den japanske siden var arbeidet med monsteret ved hjelp av den gamle teknologien, og til tross for hele datamaskinbehandlingen, er bevegelsene til Godzilla bevegelsene til en levende person i en drakt med sensorer.

Filmen ble filmet i Canada - Vancouver, Richmond og forskjellige steder i British Columbia. Tre virkelige hangarskip ble brukt til filming. Ytterligere filmopptak fant sted i Honolulu, Hawaii for atomprøvescener og strandbilder.

Anbefalt: