Hvordan Beregne Stoff

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Stoff
Hvordan Beregne Stoff

Video: Hvordan Beregne Stoff

Video: Hvordan Beregne Stoff
Video: Lappearbeid for nybegynnere. 2 kjappe måter å sy et teppe på fra mormors torg. 2024, Mars
Anonim

For individuell skreddersøm må du først og fremst velge og kjøpe riktig materiale. Moderne stoffbutikker er fylt med alle slags produkter, både innenlandske og importerte. Hvordan velge og beregne riktig stoff for det du liker?

Hvordan beregne stoff
Hvordan beregne stoff

Bruksanvisning

Trinn 1

Vanligvis er bredden på stoffet i butikken 150 cm, noe som i stor grad forenkler og reduserer kostnadene ved syprosessen. I tillegg antar mønsteret og teksturen på stoffet et "jack" -skår, dvs. oppsett av mønstre "opp ned".

Imidlertid er det stoffer med en bredde på 75 cm og 90 cm. I tillegg bør man huske på at fløyel, fløyel, pels, semsket skinn, fløyelsmønster bare skal legges i en retning, i retning av bunken. Vertikale mønstre krever også et ensidig oppsett. Og for tekstiler i et bur er det nødvendig med en ekstra tilpasning av mønsteret.

Steg 2

Hvordan bestemmer du riktig mengde stoff? Det er en veldig enkel måte. Du kan ta et mønster av produktet og legge det ut på et unødvendig stykke stoff 150 cm bredt. Mål deretter den resulterende lengden og gå gjerne til butikken. Du kan imidlertid like stoffet i andre bredder. Hva da? Alt er veldig enkelt. Du må gå fra bredden på stoffet og størrelsen din.

Trinn 3

Ta målingene nøye.

Velg et stoff.

Hvis stoffet har en bredde på 90-100 cm, så for en kjole som er avsatt på materialet, en lengde på frontbuksen, en lengde på bakbuksen, en ermelengde, to eller tre skjørtlengder (avhengig av stil). Legg til kvoter for sømmer på 1, 5-2 cm på siden, 5-10 cm nederst på skjørtet og overdelen, legg til alle disse dimensjonene, resultatet blir den nødvendige mengden materiale.

Trinn 4

Hvis bredden på materialet er 150 cm, må du ta lengden på frontbuksen, lengden på skjørtet og lengden på ermet, pluss sømmonn og ytterligere detaljer.

Hvis du vil sy bukser, tar du en lengde på buksen pluss kvoter for sømmer og et belte for en stoffbredde på 150 cm.

Anbefalt: