Hvordan Lage Glødende Vann Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Glødende Vann Hjemme
Hvordan Lage Glødende Vann Hjemme

Video: Hvordan Lage Glødende Vann Hjemme

Video: Hvordan Lage Glødende Vann Hjemme
Video: HVORDAN LAGE BRUSPULVER🍭 (Naturfag Rocker) 2024, April
Anonim

Triks med glødende vann har lenge sluttet å overraske noen. For de fleste er imidlertid oppskriften på denne væsken et mysterium. Å lage glødende vann hjemme er faktisk ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. Alt du trenger er nøyaktighet, tålmodighet og nøyaktighet i å følge oppskriften.

Hvordan lage glødende vann hjemme
Hvordan lage glødende vann hjemme

Lysende væske kan fås gjennom en spesiell kjemisk reaksjon som kalles kjemiluminescens (kald luminescens). Det er assosiert med eksoterme prosesser og ledsages derfor ikke av frigjøring av varme. Dette betyr at glødende vann ikke er annet enn en kjemisk lyskilde som lett kan opprettes i laboratoriet og hjemme.

I dag er det flere oppskrifter for tilberedning av glødende væske. De kan deles inn i to hovedgrupper: oppskrifter med luminol og oppskrifter basert på enkle hjemmelagde ingredienser.

Glødende vann basert på luminol

Luminol er en organisk forbindelse som fremstår som et lysegult pulver. Det reagerer med oksidanter og løsningsmidler for å gi et mykt og jevnt lys. Du kan bare kjøpe luminol i spesialforretninger til en høy pris.

For å lage luminolbasert glødende vann trenger du 200 ml vann, 6 g kobbersulfat, 160 ml hydrogenperoksid, 4 g luminol og 20 ml natriumhydroksid. Bland disse ingrediensene så har du en væske som lyser med et delikat blått lys.

Det er en annen oppskrift for å lage glødende vann med luminol. Denne gangen trenger du 60 ml Dimexide, 70 g tørr alkali og 0,3 g luminol. Kombiner alle ingrediensene i en lufttett beholder, og rist deretter godt. Du bør ha en blå væske. Hvis ønskelig, kan du legge til noe annet pigment i det.

Glødende vann uten luminol

Den enkleste oppskriften på luminolfritt glødende vann inkluderer brus (som Mountain Dew), natron og 36% hydrogenperoksid. I ¼ kopp vann, tilsett 3 ts hydrogenperoksid og 1 ts natron. Den resulterende væsken vil lyse med et veldig vakkert lys til den kjemiske reaksjonen finner sted.

Du kan også lage et lysende stoff hjemme ved hjelp av borsyre. Tilsett noen dråper fluorescein i syren. Påfør deretter den resulterende massen på en metallplate og varm den opp. Når platen er avkjølt, lyser den.

En annen måte er å ta figurer som lyser i mørket, knuse den i pulver og blande den med vann. For å forhindre at små partikler setter seg på bunnen av beholderen, kan du legge gelatin til den. Slikt lysende vann må av og til utsettes for solen, slik at det kan lades med lysenergi.

Ikke glem sikkerhetsreglene når du arbeider med kjemikalier. Alle prosedyrer for å lage "selvlysende" vann må gjøres med hansker og vernebriller.

Anbefalt: