Hvordan Avle En Møkkorm

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avle En Møkkorm
Hvordan Avle En Møkkorm

Video: Hvordan Avle En Møkkorm

Video: Hvordan Avle En Møkkorm
Video: Hvordan avle frem nye dronninger? 2024, Kan
Anonim

Møkkorm er ekstremt populær blant sportsfiskere, og mange tenker på hvor de skal få tak i til rett tid. Om sommeren oppstår det vanligvis ikke problemer hvis det er en passende møkkhaug nær huset eller sommerhuset. Små rødgule ormer kan bli funnet der. De kan være monokromatiske eller ringfargede. De lukter ikke spesielt behagelige, og når de settes på en krok, avgir de en gulaktig væske.

Fiskeorm kan dyrkes i landet
Fiskeorm kan dyrkes i landet

Det er nødvendig

  • Høygaffel
  • Container
  • Biter av torv
  • Tre boks
  • Rest matvarer

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn en haug med moden møkk. Det kan til og med være en komposthaug i sommerhuset ditt. Hvis det ikke er noen i nærheten, kan du ta en tur til søppelhagen. Ta med en høygaffel og grav opp bunken.

Steg 2

Samle ormene og legg dem i beholderen. Legg en liten haug med gjødsel med dem. Uten gjødsel vil ormene krype. Dekk til beholderen ettersom ormene ikke liker direkte sollys. Det er best å dekke det til med torvbiter og plassere det med gresset utenfor.

Trinn 3

Ta treboksen. Bær den med jord hentet fra hvor du tok ormene fra. Legg til litt gjødsel der. Plasser ormene der og plasser esken i skyggen. Mat ormene med kli, buljong, du kan gi cottage cheese. Kvaliteten på maten i dette tilfellet spiller ingen rolle, ormene spiser perfekt utløpt mat. Vann jorden med jevne mellomrom.

Trinn 4

For at myggormene skal kunne overleve vinteren trygt, ta en solid trekasse, fyll den med vanlig hagejord, tilsett humus, gjødsel eller råtne blader i forholdet 1 del gjødsel eller humus til 4 deler av jorden. Plasser ormene du nettopp har gravd i kassen. La de som vil krype dypere ned i dypet. Syke ormer vil forbli utenfor, de må samles og kastes. Plasser ormekassen i en kjeller eller et annet mørkt, kjølig sted.

Trinn 5

Mat ormene to ganger i uken med buljong, revet poteter og sovende te. Vann bakken en gang i uken. I denne tilstanden kan ormene leve hele vinteren og formere seg vellykket. Hvis forholdene er ugunstige, kommer ormene i en ball og dør.

Anbefalt: