Hvordan Velge Finner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Finner
Hvordan Velge Finner

Video: Hvordan Velge Finner

Video: Hvordan Velge Finner
Video: Hvordan velge riktig gipsplugg | Henge opp med Ole 2024, Kan
Anonim

Finner er hovedattributtet til profesjonelle dykkere og dykkere. Det er fra finnenes kvalitet og deres formål at dykkers attributter er delt inn i forskjellige kategorier. Derfor må spørsmålet om å velge finner næres veldig nøye.

Hvordan velge finner
Hvordan velge finner

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis spørsmålet om å kjøpe finner har oppstått for dykking til dybden, og ikke for å jobbe på vannoverflaten, velger du justerbare åpne hælfinner. Det er denne typen "undervannssko" som gir en tilstrekkelig kraftig drivkraft når du svømmer i vannsøylen, men når du svømmer nærmere vannoverflaten, er slike finner ineffektive.

Steg 2

Hvis det er behov for finner for svømming nær vannoverflaten, velg modeller med lukket hæl. Disse finnene er mest komfortable for snorkling. Men på grunn av designfunksjonene er rykkbevegelsene betydelig svakere enn modeller med åpen hæl.

Trinn 3

For profesjonell dykking, velg sammensatte gummifinner. De er laget av flere komponenter, vanligvis gummisko og plastblad. Disse finnene gir kraftig drivkraft, og lar deg utrettelig dekke lange avstander under vann. Med aktive bevegelser på bena blir bladene deformert og skaper en buekanal der en betydelig mengde vann passerer og skyves ut, noe som gir akselerasjon til dykkerkroppen.

Trinn 4

Hvis kjøp av finner er forbundet med behovet for høyhastighetsbevegelse under vann, så kjøp lange plasthøyhastighets finner. Hensikten er heller sport, så for de som liker dykking, er dette ikke det beste valget.

Trinn 5

For å svømme i bassenget, bør du kjøpe korte gummi- og plastfinner. Deres særegne trekk er deres manøvreringsevne, og det er grunnen til at de brukes av fotografer og dykkerinstruktører. Den største ulempen med disse finnene er at bena blir fort slitne og er uegnet for langvarig dykking.

Trinn 6

Når du velger finner etter priskategori, må du huske at termoplastiske finner er mye billigere enn gummikollegaene. Imidlertid er drivkraften til slike finner svakere enn den for flerdeler, laget av gummi og plast, og gummigalosene til sistnevnte gjør at de bedre kan holde seg på foten. Grafittfiber, som brukes av noen produsenter til fremstilling av finner, øker kostnadene enda mer, men joggeeffektiviteten under svømming øker betydelig fra dette.

Anbefalt: