Som Er Bedre Speilfri Eller DSLR

Som Er Bedre Speilfri Eller DSLR
Som Er Bedre Speilfri Eller DSLR

Video: Som Er Bedre Speilfri Eller DSLR

Video: Som Er Bedre Speilfri Eller DSLR
Video: Domane SLR: The Smooth Advantage 2024, Kan
Anonim

På grunn av den raskt utviklende teknologien i markedet for fotografisk utstyr, blir speilløse kameraer stadig mer populære. Når det gjelder egenskapene deres, er de i ferd med å ta igjen, og i noen parametere overgår de til og med SLR-kameraer og fanger en stadig større andel av markedet.

Som er bedre speilfri eller DSLR
Som er bedre speilfri eller DSLR

For å finne ut hva som er bedre enn en speilreflekskamera eller et speilløst kamera, må du forstå hvilke fordeler og ulemper hver av dem har. Et speilløst kamera, på grunn av fraværet av en pentaprisme og et speil, har en mye mindre størrelse, noe som er en utvilsom fordel for en mobil, aktiv person.

En slik enhet, med en kompakt linse, passer lett i en veske eller jakkelomme, slik at du kan ha den med deg hver dag. Speilreflekskameraet taper i denne saken. Dimensjonene og vekten til slike enheter er mye større, men på grunn av dette kan flere kontroller plasseres på DSLR-kroppen, det er mer praktisk å holde den i hendene.

De fleste speilløse kameraer er ikke utstyrt med søker; funksjonen utføres av en LCD-skjerm, som er vanskelig å bruke i solfylt vær på grunn av gjenskinn. I tillegg bruker skjermen mye batteristrøm. Bare dyre speilfrie modeller har en elektronisk søker. En optisk søker er installert i speilreflekskameraer.

På grunn av at bildet i speilløse kameraer overføres til LCD-skjermen direkte fra matrisen, fungerer det kontinuerlig, og det blir derfor ganske varmt. Oppvarming forårsaker ekstra støy og forverring av bildekvaliteten, som imidlertid sjelden er merkbar. Derfor er det bedre å slå av kameraet oftere for å la matrisen avkjøles når du tar bilder.

I speilreflekskameraer brukes fasefokusering under fotografering. De. den har spesielle sensorer som mottar lysstrømmen direkte fra objektet. Det er ingen slike sensorer i speilløse kameraer, siden det ikke er noe sted å plassere dem, så programvarekontrastfokuseringsmetoder brukes til å fokusere. Fasefokusering er betydelig raskere og litt mer nøyaktig enn kontrastfokusering.

En annen ulempe med speilløse kameraer er det relativt lille settet med utskiftbare objektiver som er utviklet for denne typen teknologi, samt deres høye pris. Imidlertid jobber produsentene aktivt med å lage nye modeller. I tillegg er det mulig å bruke både linser fra speilreflekskameraer og linser fra gamle sovjetiske kameraer ved hjelp av forskjellige adaptere.

En av de viktigste delene av et kamera er matrisen. Slik sett er speilløse kameraer på ingen måte dårligere enn motstanderne. I de fleste tilfeller installerer produsenter de samme sensorene i speilløse kameraer som i speilreflekskameraene.

Så, en sammenligning av egenskapene til speilreflekskameraer og speilløse kameraer gir ikke et entydig svar på spørsmålet om hvilken type teknologi som er bedre. Den største fordelen med speilløse kameraer er kompaktheten, men i andre parametere innhenter de konkurrentene hvert år.

Dermed, hvis du trenger et kamera for hver dag du kan ha med deg, bør du velge et speilløst kamera. Dens funksjonalitet er nok til å løse 99% av oppgavene som en amatørfotograf står overfor. Hvis du vil ta bilder av høyeste profesjonelle kvalitet, bør du velge semi-profesjonelle eller profesjonelle speilreflekskameraer. Uansett er kvaliteten på bildet i stor grad avhengig av ikke kameraet, men av talentet til fotografen.

Anbefalt: