Hvordan Velge Objektiver Til Nikon-kameraet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Objektiver Til Nikon-kameraet
Hvordan Velge Objektiver Til Nikon-kameraet

Video: Hvordan Velge Objektiver Til Nikon-kameraet

Video: Hvordan Velge Objektiver Til Nikon-kameraet
Video: Nikon kamera histogram 2024, April
Anonim

Før du velger et objektiv for en Nikon DSLR, må du bestemme hva og hvordan du skal skyte. Etter at du har valgt motivene dine, kan du begynne å lete etter linser basert på brennvidden.

Nikon kamera
Nikon kamera

For å bestemme linsen du trenger, tenk på hva du vil fange nøyaktig. Det er flere typer fotografering: landskapsfotografering, portrettfotografering, makrofotografering, reportasjefotografering osv. Selv om det finnes flere allsidige linser, blir de fleste gode linser fortsatt "skjerpet" for spesifikke formål.

Kitlinser 18-55 f / 3,5-5,6 VR

Dette er den mest allsidige linsen for nybegynnere. Brennvidden på 18-55 mm oppmuntrer til selvtesting: med en slik linse kan du få et godt landskap og et godt portrett, og til og med makrofotografering. På den annen side har zoomobjektiver med variabel brennvidde en stor ulempe - dårlig blenderåpning, slik at fotografering med et standard universalobjektiv kan virke svakt og mørkt.

Nikon 35 mm f / 1,8G DX, 50 mm f / 1,8G og 85 mm f / 1,4G portrettlinser

Portretter, spesielt bryllup, krever linser med høy blenderåpning. Men i dette tilfellet går en slik fordel som en variabel brennvidde tapt, og fotografen må gå for å øke eller redusere avstanden til motivet. Dette er ikke veldig praktisk, men det lønner seg perfekt med lyse, mettede bilder med vakker bokeh. Når det gjelder kvaliteten, er disse tre linsene likeverdige, bare brennvidden er forskjellig. Som regel brukes Nikon 85mm f / 1.4G mer av profesjonelle.

Skyting av natur, landskap - Nikon 16-35 mm f / 4G VR

For landskapsfotografering, samt fotografier der du trenger størst mulig synsvinkel (for eksempel der du trenger plass til flest mulig personer), bør du ta et vidvinkelobjektiv. Nikon 16-35mm f / 4G VR-zoom kan være ideell, siden den variable brennvidden gir mulighet for kreativitet og ikke vil være begrenset av bredden på rammen.

Nikon 28-300 mm f / 3,5-5,6G VR-superzoom for reisefotografering

For reisefotografering, der blenderåpningen som kreves for portrettfotografering ikke er nødvendig, kan du bruke klassiske superzoomalternativer, for eksempel Nikon 28-300 mm. En slik linse vil gjøre det mulig å fange de minste detaljene som er langt borte fra deg. Den kan også brukes til å filme dyrelivet, siden brennvidden lar deg ikke komme nær motivet.

Nikon 105 mm f / 2.8G VR Micro-Nikkor makrolins

For makroelskere er det et Nikon 105 mm f / 2.8G VR Micro-Nikkor fast brennviddeobjektiv. Det er også andre makrolinser, men for øyeblikket er Nikon 105 mm ideell for forholdet mellom blenderåpning og brennvidde. Andre Nikon-makroobjektiver kan bare brukes i studio med stativer og kunstig belysning.

Anbefalt: