Hvordan Lage En Madrass Med Egne Hender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Madrass Med Egne Hender
Hvordan Lage En Madrass Med Egne Hender

Video: Hvordan Lage En Madrass Med Egne Hender

Video: Hvordan Lage En Madrass Med Egne Hender
Video: Ksyusha blev bruden til den levende dukke Chucky! Vend tilbage til den forladte legetøjsfabrik! 2024, Kan
Anonim

Hvis den gamle madrassen din er ute av drift og du trenger en ny, for eksempel i en barneseng eller i en sommerhus, kan du prøve å sy den selv. Selvfølgelig vil du neppe lykkes med ortopedisk design, men det vil være veldig mykt og behagelig å sove på.

Hvordan lage en madrass med egne hender
Hvordan lage en madrass med egne hender

Det er nødvendig

  • - skumgummi;
  • - syntetisk vintermiddel, batting eller annen fylling;
  • - stoff til dekselet;
  • - symaskin;
  • - tråder;
  • - fjærblokker;
  • - trelister;
  • - ledning;
  • - negler;
  • - en hammer;
  • - stiftemaskin.

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du begynner å lage en madrass med egne hender, må du bestemme hva som skal være inne. Hvis du trenger en avtakbar madrass som kan brettes og fjernes etter bruk, velger du en skum- eller polstringsbunn, og for en stasjonær seng kan du også lage en fjærmadrass.

Steg 2

For å lage en skummadrass, kjøp et stykke skum og merk formen. Det kan være flere alternativer her. Hvis du trenger en sammenleggbar madrass, kan du lage den av flere stykker ved å plassere den over sengen. For en stasjonær seng, skjær ut en stor madrass fra en eller to langsgående deler. Skjær skumgummien sammen med en assistent, en av dere skal strekke halvdelene, og skjær den andre med en skarp kniv nøyaktig langs den markerte linjen.

Trinn 3

Merk mønsteret på stoffet, legg til en madrassgodtgjørelse på hver side og noen centimeter for sømmene. For å gjøre trekket vaskbart, gjør det som et putevar - med overlapping. For å gjøre dette, legg til ytterligere 20 cm langs lengden.

Trinn 4

Sy madrassdekselet, først alle tverrsnittene, deretter langs lengden, og legg hjørnene over sidesømmene i samme bredde som bredden på skumgummien. Overlock eller sikksakk alle sømmer. Skyv skummet inn i lokket.

Trinn 5

For å lage en madrass av batting, polstring av polyester eller annen myk polstring, start med et deksel. Mål sengestørrelsen og ta hensyn til madrassens tykkelse når du lager mønsteret. Sy deretter et stoffdeksel av ønsket størrelse, med overlapping eller glidelås. Fyll den forsiktig med polstring, med tanke på at den vil spikre ganske raskt og bli dobbelt så tynn. For å forhindre at polstringen floker seg i en klump, sy gjennom madrassen flere steder og fest små biter av stoff på begge sider.

Trinn 6

Hvis du vil lage en boxspringmadrass, må du kjøpe boxsprings, antallet deres avhenger av størrelsen på sengen. Ordne dem i rekkefølge, strengt vertikalt, og sørg for at de øvre endene er på samme nivå. Fest de nedre delene av fjærene med 2 cm tykke og 6-7 cm brede treplater.

Trinn 7

Tråd fjærene. For å gjøre dette, kjør store negler (50-60 mm) inn i endene av sengen overfor hver rad og bøy dem bort fra fjærene. Ta en sterk snor 2-5 mm tykk og bind alle fjærene på hver rad, først over sengen, deretter langs og sist langs to diagonaler. Legg burlap eller annet tykt stoff over fjærene, deretter et lag batting eller polstring polyester, dekk madrassen med et polstringsstoff og fest den med en møbelstifter.

Anbefalt: