Påske 2019: Hvilken Dato Er Ortodoks Og Katolikk

Innholdsfortegnelse:

Påske 2019: Hvilken Dato Er Ortodoks Og Katolikk
Påske 2019: Hvilken Dato Er Ortodoks Og Katolikk

Video: Påske 2019: Hvilken Dato Er Ortodoks Og Katolikk

Video: Påske 2019: Hvilken Dato Er Ortodoks Og Katolikk
Video: Ortodoks Påske på Optina-klosteret 2024, April
Anonim

Påske er en rullende høytid, det vil si at feiringsdatoen er forskjellig hvert år. Og for å få tid til å forberede deg til møtet med Kristi lyse søndag, må du vite det nøyaktige nummeret på denne hovedbegivenheten i kirkekalenderen.

Hvilken dato er påske i 2019 i Russland
Hvilken dato er påske i 2019 i Russland

Påsken er en av de viktigste kirkens høytider. Ankomsten av Kristi lyse søndag forventes hvert år av mange troende. Og siden denne ferien er rullende, det vil si at datoen endres fra år til år for å forberede feiringen i tide, må du kunne beregne denne datoen selv, eller i ekstreme tilfeller å motta denne informasjonen fra pålitelige kilder.

Når det gjelder 2019, faller ortodokse påske 28. april, og katolsk påske faller 21. april. Det er på denne dagen at den faste fasten ender, og alle faste mennesker vil være i stand til å besøke kirken, forsvare gudstjenesten, innvie bevisst tilberedt mat, og når de kommer hjem, samle bordet og smake på disse delikatessene.

Det er verdt å merke seg at 48 dager for ortodokse kristne og 46 dager for katolikker før påske begynner fasten, for den første begynner fastedagen på mandag, og den andre på onsdag. I løpet av denne perioden følger de som faste, et bestemt kosthold (magert), ber mye, avstår fra kjødelige gleder, onde tanker, gjerninger og ord. Siden mat under faste er veldig knapp, ser de som faste alltid frem til påske, for dette er en høytid - dagen for Herrens oppstandelse, og fra det øyeblikket kan man feire denne begivenheten i 40 hele dager, det vil si lede en mer inaktiv livsstil.

Bilde
Bilde

Hvorfor ortodokse og katolske påske ikke faller sammen i 2019

Ortodoks og katolsk påske faller ofte sammen, for eksempel siste gang ferien falt på samme dato i 2017. Neste tilfeldighet vil imidlertid bare skje i 2028 (16. april).

Hvorfor faller ofte ortodokse og katolske påsken på forskjellige datoer? Fordi den ortodokse kristne kirken lever i henhold til den julianske kalenderen (i Russland ble kalenderen populært kalt "den gamle stilen", og selv nå kalles den slik. Hvorfor bruker kirken den julianske kalenderen? Fordi den mener at den gregorianske kalenderen bryter rekkefølgen av bibelske hendelser), og den katolske - på gregoriansk. Når det gjelder forskjellene mellom disse kalenderne, er de veldig like, den eneste forskjellen er at i den julianske kalenderen er hvert fjerde år et skuddår, og i det gregorianske året, som er multipler på 400, er det også multipler på 4, men er ikke delelig med 100.

Ved beregning av påskedag må følgende tas i betraktning:

  • dagen for vårjevndøgn (faller den første vårmåneden den 20. dagen);
  • den første våren fullmåne etter jevndøgn;
  • ukedag.

Både katolsk og ortodoks påske feires utelukkende den første søndagen, som finner sted etter den første våren fullmåne etter vårjevndøgn. Og siden forskjellige kalendere brukes til telling, fører den samme teknikken til forskjellige datoer. Det er også verdt å vurdere at ortodokse og katolske påske ofte sammenfaller og i 45% av tilfellene feires med en ukentlig forskjell.

Anbefalt: