Uttrekkbar Bånd: Oppgrader Riggen Til Et Rovdyr

Innholdsfortegnelse:

Uttrekkbar Bånd: Oppgrader Riggen Til Et Rovdyr
Uttrekkbar Bånd: Oppgrader Riggen Til Et Rovdyr

Video: Uttrekkbar Bånd: Oppgrader Riggen Til Et Rovdyr

Video: Uttrekkbar Bånd: Oppgrader Riggen Til Et Rovdyr
Video: Checking and Tuning your Standing Rigging 2024, April
Anonim

Båndfiske er populært i de reservoarene der rovfisk lever: gjedde, gjedde, abbor. Taklingen med en avledning er designet for langdistansekasting og fiske i dybden.

Fiske med snurrende bly
Fiske med snurrende bly

Uttrekkbar bånd er en type fiskeutstyr som brukes i spinnfiske. Hovedformålet er at når du fisker med små og ikke veldig tunge lokker, kan du kaste taklingen langt og fiske dypvannsområder. Og hvis små lokker veies ned med store jigghoder, vil dette skremme fisken, derfor er avledningsbåndet uunnværlig når du fisker med små lokker.

Installasjon av en grenbånd

Den enkleste versjonen er laget av en sinker med en svivel, en krok og et stykke fluorkarbon eller tykk fiskelinje (minst 0,3 mm). Ledningen kan være rund, oval, langstrakt eller dråpeformet. Kulevekter er det mest allsidige alternativet for lang støping.

Lengden på båndet for lasten kan være forskjellig (20-50 cm). Båndet til agnet blir lengre, det beste alternativet er 100-150 cm. Riggen monteres veldig enkelt: en krok (vanlig eller forskjøvet) er bundet til båndet for agnet, og en sinker er festet til båndet for lasten. Den enkleste måten er å feste en ledning til en svivel. Men hvis du i løpet av fiske vil endre vekten på riggen, er det bedre å feste en løkke på enden av båndet slik at du kan feste en sinker til den.

Lokker for fiske med avledning

Ofte bruker elskere av fiske med en avlederrigg twisters, vibrotails, så vel som gummifluer, frosker og silikonormer. Agn av silikon har forskjellig hardhet. I vannmasser med sterke strømmer er det bedre å bruke harde agn, og i vannmasser der det ikke er strøm, skal myke agn brukes.

Når det gjelder størrelsen på agnene, avhenger alt av størrelsen på fisken. Lokker med en lengde på 20-25 mm er egnet for mellomstor fisk, mens lokker med en lengde på 50-60 mm eller mer er egnet for å fange store rovfisk.

Parametere som form og farge på silikonbete har også betydning. Abbor tiltrekkes for eksempel mer av brunt og grønt. Gjedde abbor gjør oppmerksom på oransje farge, mens gjedde tiltrekkes av gule, lysegrønne, oransje og gyldne agn. Når det gjelder form, er silikonorm det beste valget, ettersom de passer lett på hvilken som helst krok.

På fiske er det bedre å ta med seg et stort sett med forskjellige kunstige agn og vekter for ledelsen. Deretter kan du eksperimentere ved å velge den optimale riggkonfigurasjonen for et bestemt reservoar.

Anbefalt: