Hvordan Lage Silikonformer Selv

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Silikonformer Selv
Hvordan Lage Silikonformer Selv

Video: Hvordan Lage Silikonformer Selv

Video: Hvordan Lage Silikonformer Selv
Video: Hvordan lage såpe helt fra bunn? 2024, Kan
Anonim

Silikonformer eller trykk er en god hjelp når du arbeider med plast, leire, gips, parafin. De fremskynder den kreative prosessen sterkt. Det er mange ferdige skjemaer på salg, men fremdeles er sortimentet ganske begrenset. I tillegg, ved å bruke det kjøpte skjemaet, kan du ikke si at tingen du har gjort er helt original. Du kan lage former selv.

Silikonformer er mye brukt
Silikonformer er mye brukt

Det er nødvendig

  • To-komponent silikonmateriale
  • Container
  • Skulpturell plasticine
  • Fett (ikke-silikon)

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første trinnet i å opprette et skjema er å lage en container. Den er laget av hvilket som helst materiale, tøft nok. Det kan være treplater, sponplater, plexiglass eller en ferdig boks eller container. Det skal ikke være hull i beholderen. Du kan enkelt og raskt lime beholderen med en varm pistol. Størrelsen på beholderen bestemmes av størrelsen på modellen som formen skal lages med.

Steg 2

Ta deretter den skulpturelle plasticinen. Et vanlig barn fungerer ikke, da det er veldig klebrig og vil være vanskelig å fjerne fra modellen. Legg jevnt ut slik at den tar opp halvparten av beholderen.

Trinn 3

Ta modellen og legg den forsiktig i leiren. Lag hull langs kantene på plastilinen, slik at formene ikke beveger seg senere. Nå må du bestemme hvor mye silikon du trenger. For å gjøre dette, hell vann eller bulkmateriale i en beholder, og hell det deretter i en beholder med merker.

Trinn 4

Smør modellen med fett eller såpe slik at du senere kan skille den fra silikonet. Bland komponentene i silikonstøpemiddelet strengt i henhold til produsentens instruksjoner, nøye for å unngå bobler, og fyll beholderen fra kantene. Når toppen av støpeformen du har herdet, fjerner du leiren forsiktig fra beholderen.

Trinn 5

Du har nå en modell halvfylt med silikon i beholderen. Gjenta fyllingen etter å ha smurt både modellen og den frosne delen av formen. Vent til formen har stivnet helt, demonter beholderen. Skjemaet er pent skilt, og modellen fjernes fra den. Silikonformen er klar.

Anbefalt: