Hvilke Overtro Og Varsler Er Forbundet Med Joggesko

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Overtro Og Varsler Er Forbundet Med Joggesko
Hvilke Overtro Og Varsler Er Forbundet Med Joggesko

Video: Hvilke Overtro Og Varsler Er Forbundet Med Joggesko

Video: Hvilke Overtro Og Varsler Er Forbundet Med Joggesko
Video: Hvilke beskjeder trenger du å høre akkurat nå?🔮 Tidsubestemt tarotlesning på norsk🌙 2024, April
Anonim

En bursdags- eller høytidsgave er ofte en snublestein. Det er vanskelig å ta et valg uten å ta feil, det er enda vanskeligere å ikke snuble, og "løpe" inn i de mange overtroene og fordommene. For eksempel er det ikke vanlig å gi kniver og … tøfler.

Hvilke overtro og varsler er forbundet med joggesko
Hvilke overtro og varsler er forbundet med joggesko

Overtro om tøfler formerer seg bare med årene, det er gamle som fremdeles var kjent i tiden før Petrine, det er helt nye angående slike typer sko som for eksempel hjemmetøfler med pompon eller høye knehøye tøfler.

I tillegg til tøfler kan du ikke gi kniver, dyr, planter, klokker eller gule blomster - dette lover separasjon.

Begravelsestradisjon

I de fleste land i verden har tøfler lenge vært assosiert med begravelser. I en rekke kulturer ble tøfler (som blant slaverne) lagt på den avdøde, i noen ble de lagt i graven. Det var til og med spesielle begravelsesko - de veldig berømte hvite.

Det skjedde slik at for mennesker blir alt som på en eller annen måte er forbundet med begravelsen et symbol på døden. I tillegg er tøfler assosiert med en av forbannelsestypene (forbannelse for en rask død), hvor en del av ritualet er å presentere bursdagsgutten med hjemmesko som en gave.

Separation Herald

Det er en annen overtro knyttet til sko generelt, ikke bare tøfler. Folk tror at en slik gave vil være en forkynner for overhengende separasjon, og personen som denne gaven er beregnet på, vil snart forlate familien hjemmefra.

Denne overtroen har forresten veldig spesifikke historiske røtter: fra eldgamle tider i velstående familier, der en ung mann fikk forlate foreldrehjemmet og bygge sitt eget, ga de sko. Sko ble også presentert for de som skal på tur eller en lang reise, det var et symbol på å gi slipp og bryte bånd, begynnelsen på et nytt liv, død og gjenfødelse.

Tilstede? Bare det nærmeste

En annen god måte å presentere tøfler på er oppvarming.

Tøfler blir som regel gitt til veldig nære mennesker, men det er klokere å gi dem du har laget dem selv. En slik gave vil bli husket lenge, og tøflene vil bli brukt med stor glede.

Folk fant også ut hvordan man kommer seg rundt overtro: nåværende tøfler, men krever en symbolsk løsepenger for dem, og alltid i en mynt. Så det viser seg at skoene ikke blir donert, men kjøpt.

Plasser i huset

Folk omen sier også at tøfler skal ha sin plass i hvert hjem. Du kan ikke legge sko med nesen mot døren - til en kjæres avgang, separasjon. Du kan ikke kaste skoene dine rundt - til krangel. Du kan ikke oppbevare tøfler under sengen - til mannlig svik, og under kommoden - til tyver.

Anbefalt: