Hvordan Tegne Vektortegninger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne Vektortegninger
Hvordan Tegne Vektortegninger

Video: Hvordan Tegne Vektortegninger

Video: Hvordan Tegne Vektortegninger
Video: Vektor tegning i Nspire 2024, April
Anonim

Vektorgrafikk blir mer og mer populær og er etterspurt på fotobestandene. Fordelen ligger i det enkle å lage, redigere og skalere. På grunn av den minimale filstørrelsen plasseres vektortegninger enkelt på websider og lagres på disken.

Hvordan tegne vektortegninger
Hvordan tegne vektortegninger

Det er nødvendig

  • -datamaskin eller bærbar PC
  • -grafisk redaktør

Bruksanvisning

Trinn 1

All grafikk som finnes på Internett er enten raster eller vektor. Hovedforskjellen mellom de to er måten de vises på skjermen. Bitmap og vektorbilder kommer i forskjellige formater og størrelser. Sistnevnte har en rekke fordeler: muligheten til å endre størrelse uten tap av kvalitet, enkel å gjøre endringer, hastigheten til å lage tegninger. I motsetning til bitmapgrafikk, spiller ikke vektorpiksler og oppløsning så mye.

Steg 2

Vektorgrafikkredaktører bruker enkle objekter for å lage komplekse basert på primitiver - linjer, sirkler, firkanter, ellipser, etc. Poenget er å plassere punkter på forskjellige steder på skjermen, som er forbundet med konturer, og om nødvendig er fylt med farger. For eksempel, for å lage en rød firkant, tegne fire prikker på ønsket avstand, koble dem og fyll dem med rødt.

Trinn 3

For å jobbe med vektorgrafikk brukes slike redaktører som Adobe Illustrator, Macromedia Fireworks, Macromedia Freehand, Paint Shop Pro (et produkt fra Corel). Flere formater brukes til å lagre vektorbilder, hvorav det mest allsidige er EPS. En tegning i dette formatet kan åpnes i Adobe Illustrator, Corel, Macromedia FreeHand og en rekke andre programmer.

Trinn 4

For å lage vektorbilder, velg en av grafikkredaktørene ovenfor og installer den på datamaskinen din. Før det, finn ut kravene til programmet for egenskapene til datamaskinen, spesielt minne. Gjør deg kjent med verktøylinjen til den grafiske redaktøren, knappene. Øv deg på å tegne linjer ved å lage punkter og koble dem sammen med guider. Prøv å forme formene, fargelegge dem. Utforsk verktøy for å lage autoformer. Prøv deretter å tegne 3D-bilder. Med litt øvelse kan du lage ganske komplekse design.

Anbefalt: