Orchid Sykdommer Og Deres Behandling

Innholdsfortegnelse:

Orchid Sykdommer Og Deres Behandling
Orchid Sykdommer Og Deres Behandling

Video: Orchid Sykdommer Og Deres Behandling

Video: Orchid Sykdommer Og Deres Behandling
Video: FRA ORKIDENES LIV 💐 SVAR på spørgsmålet i PIGGER №14 07.10.2021 2024, April
Anonim

Orkideer er herlige innendørsblomster. Inntil nylig kunne man bare drømme om orkideer, men nå dekorerer de interiøret til nesten alle som elsker blomster. Det er ikke vanskelig å skaffe orkideer i dag. Mange blomsterbutikker er fulle av en rekke valg. Men er det alltid mulig å bevare skjønnheten som er oppnådd i butikken? Faktum er at orkideer er veldig utsatt for alle slags sykdommer. For dem kan både utilstrekkelig og overdreven omsorg være skadelig.

Orchid sykdommer og deres behandling
Orchid sykdommer og deres behandling

Orkide sykdommer

Orkide sykdommer kan deles i ikke-smittsomme og smittsomme. Det er ikke-overførbare sykdommer som er assosiert med feil behandling. De kan svekke prosessen med plantevekst eller til og med føre til dens død, samt fremme utviklingen av patogene mikroorganismer.

Ikke-smittsomme orkideesykdommer

Ofte tilskrives gulfarging av bladene til ikke-smittsomme sykdommer i orkideer. Dette fenomenet er en konsekvens av feil omsorg. Årsakene som forårsaker det inkluderer:

  • hypotermi eller frysing av planten,
  • overdreven eller dårlig vanning,
  • solbrenthet,
  • utilstrekkelig belysning.

Det skal bemerkes at ikke bare solbrenthet, men også damping av planten er et hyppig fenomen med feil omsorg. Damping, sammenlignet med en forbrenning, gir det mye mer skade på grunn av det faktum at ikke bare bladene, men også knoppene, knoppene, rotsystemet, dvs. nesten hele anlegget. Blader utsatt for forbrenning er vanligvis dekket med gule flekker, mens graden av forbrenning er direkte proporsjonal med området.

Langvarig hypotermi (mer enn 10 timer) kan også føre til at en orkide dør. I dette tilfellet dør vegetative knopper, og planten slutter å vokse og utvikle seg.

For å forhindre forekomst av ikke-smittsomme orkideesykdommer, bør du:

  • unngå hypotermi eller frysing av planten, og sikre det optimale temperaturregimet for det;
  • normalisere vanning av planten;
  • velg ønsket belysningsmodus.

Orchid sykdommer kan utvikle seg med mangel på lys. Mangel på belysning kan indikeres av modifiserte orkideeblader. I dette tilfellet får de vanligvis en langstrakt form og en lysegrønn farge.

Orkide smittsomme sykdommer

Orkideesmittsomme sykdommer er mer alvorlige og krever passende tiltak. Deres tilstedeværelse kan bevises ved mosaikkflekker av blader og blomster, små flekker i forskjellige former: runde, i form av striper, piler.

Hvis det er mistanke om en virussykdom, må orkideen umiddelbart isoleres fra andre planter og vises til en spesialist. Hvis versjonen blir bekreftet, må den ødelegges for å forhindre spredning av virussykdommen til andre planter.

Orkideer er ofte utsatt for bakterie- eller soppsykdommer. Med bakteriell flekk blir noen områder av bladene gule, så får de en mørk nyanse og blir dekket av fuktige sår.

Med denne typen sykdom bør følgende gjøres:

  • isoler planten;
  • kutte ut de berørte områdene,
  • behandle seksjonene med jod eller knust aktivt karbon.

I fravær av gulfarging innen 10 dager regnes planten som sunn. Den kan returneres til sitt opprinnelige sted og fortsette å nyte skjønnheten.

Anbefalt: